RECEPT na dnes: Zaspomínajte si na detstvo a pripravte si čerstvú napenenú jahodovú dreň ako od mamy

Na jahodovú dreň, resp. zmrzlinu, si pamätajú mnohí zo svojho detstva. (Zdroj: Gettyimages.com)

Jahodová dreň je retro pochúťka, ktorá je stále na výslní. Navyše, ide o osviežujúci dezert, ktorý je bez laktózy, takže si ho môžu dopriať všetci, čo milujú jahody. Pokiaľ sú naozaj kvalitné a sladké, pri jej príprave si vystačíte s minimom pridaného cukru. Ak nemáte problém s intoleranciou, môžete jej chuť vylepšiť aj trochou smotany. Príprava je veľmi rýchla a jednoduchá.

Suroviny

Na 6 porcií budete potrebovať:

  • 500 g jahôd
  • 100 g práškového cukru
  • vanilkovú esenciu
  • mätu na ozdobu

Postup

  1. Jahody dôkladne umyte a zbavte stopiek.
  2. V miske roztlačte ovocie vidličkou na kašu. Niektoré kúsky jahôd pokojne môžu zostať neroztlačené.
  3. Pridajte cukor podľa chuti a vanilku. Pozor, pri mrazení sa časť sladkosti stratí. Preto by výsledná zmes mala byť mierne presladená.
  4. Hotovou zmesou naplňte formičky na nanuky alebo tégliky od jogurtu.
  5. Jahodovú dreň dajte do mrazničky aspoň na 2 hodiny.

Dobrú chuť!
Sledujte náš Instagram

Odporúčame