Jahodová dreň je retro pochúťka, ktorá je stále na výslní. Navyše, ide o osviežujúci dezert, ktorý je bez laktózy, takže si ho môžu dopriať všetci, čo milujú jahody. Pokiaľ sú naozaj kvalitné a sladké, pri jej príprave si vystačíte s minimom pridaného cukru. Ak nemáte problém s intoleranciou, môžete jej chuť vylepšiť aj trochou smotany. Príprava je veľmi rýchla a jednoduchá.
Suroviny
Na 6 porcií budete potrebovať:
- 500 g jahôd
- 100 g práškového cukru
- vanilkovú esenciu
- mätu na ozdobu
Postup
- Jahody dôkladne umyte a zbavte stopiek.
- V miske roztlačte ovocie vidličkou na kašu. Niektoré kúsky jahôd pokojne môžu zostať neroztlačené.
- Pridajte cukor podľa chuti a vanilku. Pozor, pri mrazení sa časť sladkosti stratí. Preto by výsledná zmes mala byť mierne presladená.
- Hotovou zmesou naplňte formičky na nanuky alebo tégliky od jogurtu.
- Jahodovú dreň dajte do mrazničky aspoň na 2 hodiny.
Dobrú chuť!
Sledujte náš Instagram
Zdieľať na