Recept na dnes: Falošný tatarák je na nerozoznanie od toho pravého, je úplne bez mäsa!

Recept na falošný tatarák z tekvice (Zdroj: GettyImages)

Z tekvice sa dá pripraviť kadečo. Polievku, prívarok aj tekvicový koláč ste už ale určite mali na stole niekoľko krát. Ako teda zužitkovať tekvicu, čo odpočíva v komore?

Vyskúšajte tataráčik. Presne taký aký má byť – s hriankami, cesnakom a cibuľou. Mäso v ňom síce nenájdete, no vďaka skvelej chuti a vitamínom vám chýbať ani nebude.

Budeme potrebovať:

  • 1 malú tekvicu hokkaido
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • tymian
  • 1 lyžičku dijónskej horčice
  • 1 lyžičku mletej sladkej papriky

Postup:

Tekvicu umyjeme, rozkrojíme, zbavíme dužiny a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak očistíme, nasekáme nadrobno a speníme na rozpálenom oleji. Štedro osolíme.

Do hrnca pridáme tekvicu, pretlak, sójovú omáčku, tymian a krátko restujeme. Podlejeme trochou vody a dusíme na miernom plameni. Keď sa tekutina trocha odparí a tekvica je tak mäkká, že sa rozpadáva, hrniec odstavíme.

Zmes necháme mierne vychladnúť, rozmixujeme alebo popučíme. Na záver dochutíme horčicou, mletou paprikou a podľa potreby dosolíme.

Tip gazdinej: Falošný tatarák môžete pripraviť aj z maslovej tekvice, avšak tú treba najskôr ošúpať. Ak máte radi „čípoš“, pokojne pridajte čili papričku. Chuť tekvice vynikne rovnako dobre na hriankach ako čerstvom chlebíku, či tortille.


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame