Koniec s majonézami kupovanými v obchode. Hoci chutia výborne, sú veľmi ťažké na žalúdok, preto nie divu, že je mnohým z nej zle. Zemiakový šalát už tradične u nás patrí k sviatkom, no nielen k vianočným, ani Veľká noc bez tohto jedla jednoducho nemôže byť. Tentokrát však na to choďte inak. Povýšte zemiakový šalát na vyššiu úroveň vďaka domácej majonéze, z ktorej sa vám budú zbiehať slinky.
Koniec so surovými žĺtkami zmiešanými s väčším množstvom oleja. Aj keď naše mamy na to nedali dopustiť, je tu jeden trik, ktorý zabezpečí, že majonéza bude ľahšia, no o chuť určite neprídete.
Suroviny:
- 3 šľahačkové smotany
- 6 varených žĺtkov
- 4 lyžice horčice
- Malá lyžica práškového cukru
- Soľ
Postup:
- Pripravte si misku, do ktorej dajte smotanu.
- Následne do nej prepasírujte žĺtka.
- Pridajte ďalšie ingrediencie a premiešajte.
Zostali vám uvarené bielka, ktoré nakrájajte a pridajte k zemiakom a inej zelenine, ktorú zvyknete pridávať do zemiakového šalátu. Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní