RECEPT na fantastickú majonézu do zemiakového šalátu: Zabudnite na surové vajcia a olej, konečne vám nebude zle!

Pripravte si zemiakový šalát trochu inak a použite majonézu, z ktorej vám nebude ťažko. (Zdroj: Gettyimages.com)

Koniec s majonézami kupovanými v obchode. Hoci chutia výborne, sú veľmi ťažké na žalúdok, preto nie divu, že je mnohým z nej zle. Zemiakový šalát už tradične u nás patrí k sviatkom, no nielen k vianočným, ani Veľká noc bez tohto jedla jednoducho nemôže byť. Tentokrát však na to choďte inak. Povýšte zemiakový šalát na vyššiu úroveň vďaka domácej majonéze, z ktorej sa vám budú zbiehať slinky.

Koniec so surovými žĺtkami zmiešanými s väčším množstvom oleja. Aj keď naše mamy na to nedali dopustiť, je tu jeden trik, ktorý zabezpečí, že majonéza bude ľahšia, no o chuť určite neprídete.

Suroviny:

  • 3 šľahačkové smotany
  • 6 varených žĺtkov
  • 4 lyžice horčice
  • Malá lyžica práškového cukru
  • Soľ

Postup:

  1. Pripravte si misku, do ktorej dajte smotanu.
  2. Následne do nej prepasírujte žĺtka.
  3. Pridajte ďalšie ingrediencie a premiešajte.

Zostali vám uvarené bielka, ktoré nakrájajte a pridajte k zemiakom a inej zelenine, ktorú zvyknete pridávať do zemiakového šalátu. Dobrú chuť!

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame