Kelová polievka padne vhod nielen v období viróz, ale napríklad aj na jar, keď je náš organizmus oslabený a bojujeme s únavou. Kelová polievka je plná vitamínov a pridaním zázvoru ju premeníme doslova na malý zázrak. Vyskúšajte ju v rámci prevencie aj pri rekonvalescencii, budete prekvapení, ako rýchlo vás postaví na nohy.
Potrebujeme:
- 1 kel
- 1 veľkú mrkvu
- 1 petržlen
- 1 cibuľu
- 2 veľké zemiaky
- 2 strúčiky cesnaku
- kúsok zázvoru
- vývar alebo bujón
- soľ
- mleté čierne korenie
- rascu
- kurkumu
- olivový olej
Mohlo by vás zaujať: Skvelý tip na ľahkú večeru: Skúste jednoduché zelené polievky
Postup:
- Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno a opražíme na olivovom oleji. Pridáme najemno nasekaný kúsok zázvoru (cca 2 cm) a opäť restujeme. Nakoniec pridáme pokrájanú mrkvu a petržlen, osolíme, okoreníme čiernym mletým korením a štipkou kurkumy, posypeme kmínom a necháme ešte chvíľu restovať.
- Keď sa uvoľní vôňa zázvoru, pridáme pokrájaný kel a na malé kocky pokrájané zemiaky. Podlejeme vývarom a necháme variť, kým zemiaky nie sú mäkké. Dochutíme korením podľa chuti a podávame s čerstvým pečivom.
Zdieľať na
Zdieľaní