Recept na dnes: Marinované kačacie prsia na slivkách ohúria každého, kto ochutná – špecialita ako z top reštaurácie!

Marinovaná kačka so slivkami

Marinovaná kačka so slivkami (Zdroj: GettyImages)

Pomaly sa hlási jeseň a naše jazýčky odrazu túžia po zmene. Na chuť nám prichádzajú výdatnejšie jedlá, doplnené sezónnou zeleninou a ovocím. Ruky načahujeme za zrelými slivkami a srdce piští po delikátnej kačacine. Skvelá inšpirácia na nedeľný obed. Čo poviete na krehké kačacie mäso s výraznou chuťou korenia a zázvoru, zjemnené sladkou omáčkou z čerstvých sliviek? Niet nad čím premýšľať, pustime sa do varenia.

Budeme potrebovať:

  • 4 ks kačacích pŕs
  • 3 lyžičky čierneho mletého korenia
  • 6 ks anízu
  • 5 cm čerstvého zázvoru
  • 2 dcl červeného vína
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • olej

Slivková omáčka

  • 12 ks zrelých sliviek
  • 12 ks sušených marhúľ
  • 2 lyžičky cukru
  • 1 ks celej škorice
  • 2 lyžičky medu
  • 1 limetku

Mohlo by vás zaujať: Sezóna kačacieho mäsa: Ak sa vám nechce piecť celá kačka, skúste tieto recepty


Postup:

  1. Kačacie prsia deň vopred naložíme do marinády. Mäso jemne narežeme na koži a dáme do misy. V čistej miske premiešame koreniny, nastrúhaný zázvor, víno a sójovú omáčku. Zmes nalejeme na kačacie prsia, rukami zapracujeme do mäsa a prikryté odložíme do chladničky.
  2. Na druhý deň kačku vyberieme z chladničky a necháme odležať, aby získala izbovú teplotu. Potom mäso prudko opečieme na oleji z oboch strán, preložíme na plech a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 až 20 minút pri teplote 200 °C.
  3. Kým sa kačka pečie, urobíme omáčku. Slivky a marhule nakrájame nadrobno, preložíme do rozpáleného hrnca, chvíľu restujeme aby slivky pustili šťavu. Potom podlejeme trochou vody, pridáme cukor, škoricu a med. Varíme, kým omáčka získa konzistenciu, podobnú džemu. Keď chceme omáčku úplne jemnú, pretlačíme ju cez husté sitko. Na záver pridáme šťavu z limetky a premiešame.
  4. Upečené kačacie prsia servírujeme nakrájané na plátky, preliate slivkovou omáčkou. Ako prílohu môžeme zvoliť zemiakové knedličky, či pyré zo sladkých zemiakov.

Dobrú chuť


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame