Recept na dnes: Rýchle pohostenie pre návštevu, originálne kanapky a jednohubky

recept na kanapky a jednohubky

Recept na netradičné kanapky a jednohubky (Zdroj: GettyImages)

Prekvapila vás nečakaná návšteva a nemáte čo na stôl? Alebo vás príde navštíviť rodinka a chcete ich ponúknuť niečím netradičným, čo nezaberie veľa času. V oboch prípadoch sa vám zídu naše nápady na skvelé, netradičné kanapky a jednohubky, ktoré sú rýchlo hotové a vyzerajú ozaj lákavo.

Jednoubky s provensálskym korením

Budeme potrebovať:

  • toastový chlieb alebo bagetu
  • cherry paradajky
  • provensálske bylinky
  • olivový olej
  • 100 g taveného syra
  • 1 téglik kyslej smotany
  • vegeta podľa chuti
  • čierne olivy

Postup:

Toastový chlieb rozkrojte na štvrtiny, ak máte bagetu, nakrájajte ju na kolieska a opečte na suchej panvici. Paradajky umyte, osušte a ugrilujte na olivovom oleji, posypané provensálskymi bylinkami.

V miske zmiešajte syr, smotanu, pridajte vegetu podľa chuti a dobre premiešajte. Pomazánku natrite na opečený chlebík, na každý uložte cherry paradajku, celú olivu a prepichnite špáradlom.

Pestré kanapky s tekvicovým pyré

Budeme potrebovať:

  • 2 celozrnné bagety
  • 1 malú oranžovú tekvicu
  • olivový olej
  • 1 veľkú cibuľu
  • 1 ČL rímskej rasce
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 ČL trstinového cukru
  • 300 g poctivej sušenej paprikovej klobásky
  • pár reďkoviek
  • petržlenová vňať

Postup:

Tekvicu ošúpte, rozkrojte, vyberte dužinu so semiačkami a nakrájajte na menšie časti. Cibuľu nakrájajte a spolu s tekvicou uložte na plech, vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkajte olejom, posypte rascou, soľou, korením a dajte piecť na 15 minút do vyhriatej rúry na 180 °C.

Keď je zelenina mäkká, preložte ju do misy a rozmixujte na jemné pyré. Bagetky nakrájajte na kolieska a na každé naneste pyré pomocou cukrárskeho vrecka.

Kanapky ozdobte kolieskom klobásky, kúskom reďkovky a lístkom petržlenovej vňate.

Šunkové kocky s „ohnivou“ glazúrou

Budeme potrebovať:

  • toastový chlieb
  • 100 g krájanej šunky
  • 100 g plátkového tvrdého syra
  • zmäknuté maslo
  • 100 g zaváranej kápie
  • 1 ČL cukru
  • 5 g želatíny v prášku
  • 1 dcl vody
  • štipku čili

Postup:

Toastový chlieb zbavte kôrky. Vezmite vyššiu hranatú plastovú nádobu, vysteľte ju potravinárskou fóliou a vyložte toastovým chlebom.

Chlieb potrite maslom, prikryte šunkou a opäť potrite maslom. Nasleduje vrstva syra, maslo a šunka. Všetko prekryte fóliou, dobre utlačte a dajte do chladničky.

Zatiaľ, čo základ odpočíva v chlade, pripravte glazúru. Uvarte želatínu podľa návodu na obale. Kápiu rozmixujte so štipkou čili, cukrom a premiešajte s rozpustenou želatínou.

Hotovú glazúru nalejte na základ a dajte do chladničky. Keď stuhne, chleba nakrájajte na malé kocky, naložte na tanier a ponúknite návšteve.


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close