RECEPT na poctivý domáci jogurt: Pripravte si zdravšiu lahôdku podľa šéfkuchára

príprava domáceho jogurtu je veľmi jednoduchá, treba však dbať na výber kvalitných surovín. (Zdroj: Gettyimages.com)

Nezaberie vám veľa času, je v podstate lacný a ešte k tomu budete mať k dispozícii mliečny výrobok bez chemických prísad. Aby ste si vyrobili pravý jogurt, budete potrebovať len dve ingrediencie. Dokonca nepotrebujete ani jogurtovač, aby bol výsledkom lahodný produkt. Už nebudete chcieť žiadny iný jogurt a už dvojnásobne nie ten, ktorý uvidíte v obchode.

Suroviny:

  • Plnotučné mlieko v bio kvalite
  • Jogurt so živými kultúrami
  • Poháre/Nádoby

Postup:

  1. Pripravte si poháre.
  2. Zohrejte liter mlieka na teplotu 95 stupňov Celzia a premiešajte.
  3. Napustite si do čistého drezu ľadovú vodu a schlaďte mlieko na 45 stupňov.
  4. Akonáhle dosiahne uvedenú teplotu, primiešajte doň jogurt so živými kultúrami.
  5. Naplňte zmesou poháre.
  6. Dajte poháre s jogurtom do rúry a nastavte teplotu pod 50 stupňov Celzia alebo môžete využiť sušičku na ovocie a nastaviť teplotu na 45 stupňov.
  7. Jogurt bude hotový približne po 12 hodinách.

Nezabudnite na to, že jogurt v chladničke vydrží v uzatvorených nádobách 3 dni. Potom by vás mohla prekvapiť nepríjemná kyslá chuť, ktorá by zážitok z pripravovanej lahôdky mohla pokaziť.
Sledujte náš Instagram

Odporúčame