Recept na dnes: Vyskúšajte ríbezľový džem lenivej ženy – žiadne varenie, len super chuť!

Recept na chutný ríbezľový džem (Zdroj: GettyImages)

Džemy sa v našich končinách robia od nepamäti. Ide o vďačný spôsob ako spracovať hojnú úrodu ovocia. Dá sa ale urobiť džem tak, aby si zachoval čo najviac vitamínov a pritom sa neskazil?

Nevarený džem je overený spôsob ako zúžitkovať bobuľové ovocie tak, aby si uchovalo čo najviac živín, o ktoré varením prichádza. Urobiť ho je dokonca jednoduchšie ako ten klasický. Potrebujete iba dve suroviny: hlbokú misu a tyčový mixér.


Najlepšie a najrýchlejšie hrnčekové koláče: S touto knihou od Martinusu už o ne núdza nebude!


Ríbezľový nevarený džem je vskutku vďačný – majú ho radi všetci. A preto nie je na škodu, ak máte pár pohárikov na viac. Urobte si ho podľa nášho receptu a vychutnajte si ríbezle kedykoľvek dostanete chuť.

Budeme potrebovať

  • 1 kg čiernych alebo červených ríbezlí
  • 1,5 kg kryštálového cukru

Postup:

Ríbezle dôsledne preberieme, odstránime nečistoty, opláchneme a necháme odkvapkať. Suché ovocie dáme do hlbšej misky alebo hrnca a rozmixujeme tyčovým mixérom. Do vzniknutého pyré po častiach zapracujeme cukor – opäť si pomáhame tyčovým mixérom.

Rozpracovanú zmes prikryjeme a za občasného premixovania necháme stáť 2 dni pri izbovej teplote. Hotový džem prelejeme do čistých sterilizovaných pohárov, vrch ešte pocukrujeme, poriadne zaviečkujeme a uskladníme na tmavom a chladnom mieste

Tip gazdinej: Ak chcete džem trocha „okoreniť“, pridajte do neho v prvom kroku 0,5 dcl rumu. Ak ním potriete aj vnútornú stranu viečok, znížite riziko vzniku plesní.


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close