Recept na dnes: Jedinečnú syrovú polievku s pivom a párkom si obľúbi každý jedák

Krémová zemiaková polievka

Syrová polievka s pikantným párkom a pivom zožne úspech aj u vás! (Zdroj: GettyImages)

Dobrá polievka je na nezaplatenie. Zahreje, zasýti a veľký hrniec vystačí aj na pár dní. Keď však varíte dookola to isté, aj to dobré sa vám zunuje. Vyskúšajte preto niečo nové a prekvapte rodinku netradičnou polievkou s pivom. Hustá, chuťovo výrazná, s kúskami pikantného párku bude novým hitom vašej kuchyne.

Budeme potrebovať:

  • 3 mäsité pikantné párky
  • olej
  • 1 veľkú cibuľu
  • 1 mrkvu
  • 1/2 koreňového zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 hrnček zeleninového vývaru
  • 4 lyžice masla
  • 1/4 hrnčeka hladkej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • 0,5 l svetlého piva
  • 1 lyžicu horčice dijon
  • 250 g syra cheddar
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Karfiolová polievka s mrkvou a syrom: Chutný obed aj počas horúčav


Postup:

  1. Párky nakrájame na kolieska a opražíme na oleji. Chrumkavé preložíme na tanier.
  2. Očistíme cibuľu, nakrájame nadrobno a speníme na oleji, kde sme restovali párky. Pridáme nastrúhanú mrkvu, zeler a pretlačený cesnak. Chvíľu pražíme a zalejeme vývarom.
  3. Maslo necháme rozpustiť na panvici, poprášime múkou a restujeme, kým získa zlatohnedý nádych. Potom za stáleho miešania pridáme mlieko, zmes vmiešame do polievky a varíme do zhustnutia.
  4. Teraz príde na rad pivo. Vlejeme ho do hrnca, pridáme horčicu a necháme prevariť.
  5. Uvarenú polievku odstavíme, pridáme nastrúhaný syr a miešame, kým sa nerozpustí. Ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
  6. Polievku podávame s párkom a čerstvým pečivom.

Dobrú chuť


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close