Recept na dnes: Zapekané morčacie prsia v smotanovo-horčicovej perinke – ultraľahká špecialita na každý stôl

Morčacie prsia

Morčacie prsia si pripravíte rýchlo a jednoducho (Zdroj: GettyImages)

Dostali ste chuť na kúsok šťavnatého mäska? Potom určite vyskúšajte recept na zapekané morčacie prsia. Morčacina sa môže pochváliť skvelou chuťou a minimálnym obsahom tuku. Mäso je rýchlo pripravené a keď ho necháte zapiecť pod perinkou zo smotany a horčice, doslova sa rozplynie na jazyku. Už sa vám zbierajú slinky? Do hodinky môžete mať túto lahôdku na tanieri.

Potrebujeme

  • 600 g morčacích pŕs
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 50 ml mlieka
  • 2 lyžice horčice
  • 1 lyžičku vegety
  • 120 g syru gouda
  • soľ
  • korenie štyroch farieb

Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Kto by nemiloval pečené gaštany? Urobte z nich šťavnaté morčacie rolády!


Postup

  1. Prsia najskôr dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Mäso mierne naklepeme, z každej strany osolíme, okoreníme a dáme na pekáč.
  2. V miske vymiešame smotanu s mliekom a horčicou. Dochutíme vegetou, ideálne bez glutamanu. Vznikne také hustejšie cestíčko. Zmesou rovnomerne zalejeme morčacie prsia.
  3. Pečieme asi 40 minút na 200 °C. Potom plech vyberieme, mäso posypeme strúhaným syrom a dáme na pár minút zapiecť.
  4. Šťavnaté, voňavé zapekané prsia v perinke sú na svete! Na nič nečakáme a šup s nimi na tanier. Hodia sa k nim ryža, zemiaky aj šalát, výber prílohy je už na vás.

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame