Dostali ste chuť na kúsok šťavnatého mäska? Potom určite vyskúšajte recept na zapekané morčacie prsia. Morčacina sa môže pochváliť skvelou chuťou a minimálnym obsahom tuku. Mäso je rýchlo pripravené a keď ho necháte zapiecť pod perinkou zo smotany a horčice, doslova sa rozplynie na jazyku. Už sa vám zbierajú slinky? Do hodinky môžete mať túto lahôdku na tanieri.
Potrebujeme
- 600 g morčacích pŕs
- 120 ml smotany na šľahanie
- 50 ml mlieka
- 2 lyžice horčice
- 1 lyžičku vegety
- 120 g syru gouda
- soľ
- korenie štyroch farieb
Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Kto by nemiloval pečené gaštany? Urobte z nich šťavnaté morčacie rolády!
Postup
- Prsia najskôr dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Mäso mierne naklepeme, z každej strany osolíme, okoreníme a dáme na pekáč.
- V miske vymiešame smotanu s mliekom a horčicou. Dochutíme vegetou, ideálne bez glutamanu. Vznikne také hustejšie cestíčko. Zmesou rovnomerne zalejeme morčacie prsia.
- Pečieme asi 40 minút na 200 °C. Potom plech vyberieme, mäso posypeme strúhaným syrom a dáme na pár minút zapiecť.
- Šťavnaté, voňavé zapekané prsia v perinke sú na svete! Na nič nečakáme a šup s nimi na tanier. Hodia sa k nim ryža, zemiaky aj šalát, výber prílohy je už na vás.
Zdieľať na