Recept na dnes: Ružičkový kel vie byť poriadna dobrota, zapečte ho so zemiakmi a budete sa zalizovať

Zapečený kel v omáčke

Ak patríte medzi milovníkov ružičkového kelu, tento recept si zamilujete (Zdroj: GettyImages)

Kráľ zimnej zeleniny, ružičkový kel, je často zatracovaný kvôli mierne horkastej chuti. Avšak, keď ho správne pripravíte, stane sa favoritom vašej kuchyne. Ružičky obsahujú veľa vitamínov, minerálov aj vlákniny. Vyskúšajte recept na ružičkový kel zapekaný v jemnej smotanovej omáčke. Skvelá príloha alebo ľahký hlavný chod je za pár minút na stole.

Budeme potrebovať:

  • 500 g ružičkového kelu
  • 4 zemiaky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 100 ml smotany na varenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • štipka muškátového orecha
  • 1 lyžicu masla
  • 120 g mozzarelly
  • sušenú bazalku

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Ďalšia pochúťka z jedného pekáča: Zapekaný ružičkový kel s kuracím mäskom a slaninkou


Postup:

  1. Do hrnca dáme zovrieť vodu s trochou soli. Medzitým ružičky kelu zbavíme zvädnutých lístkov, v strede narežeme do kríža a opláchneme. Vložíme do vriacej vody a varíme 4 minúty.
  2. Zemiaky očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle a premiešame s vajcom, smotanou a prelisovaným cesnakom. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
  3. Zapekaciu misu potrieme maslom. Na dno uložíme ružičkový kel a zakryjeme zemiakovou zmesou.
  4. Pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Potom kel vyberieme, na vrch rozložíme kúsky mozzarelly a zapekáme ešte asi 5 minút.
  5. Hotový kel posypeme bazalkou a podávame ako prílohu alebo ľahkú večeru so zeleninovým šalátom.

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame