Recept na dnes: Výdatný obed z jedného hrnca, dusené hovädzie sa priam rozpadávam na jazyku!

dusené hovädzie mäso

Recept na horúci hrniec s duseným hovädzím (Zdroj: GettyImages)

Chladné zimné počasie nás oberá o energiu a je na mieste ju doplniť niečím výdatným, dobrým, čo príjemne zahreje. Čo tak pomaly dusené hovädzie mäsko v objatí sezónnej zeleniny s vôňou po bylinkách? Horúca zmes plná delikátnych chutí pritiahne ku stolu celú rodinu. A čo je najlepšie, hrniec stačí iba jeden.

Budeme potrebovať:

  • 800 g hovädzieho zadného
  • 1 lyžicu hladkej múky
  • 1 veľkú cibuľu
  • 3 lyžice oleja
  • 50 g masla
  • 2 paštrnáky
  • 4 mrkvy
  • 1 malú tekvicu
  • 500 g zemiakov
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 3,5 dcl červeného vína
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • soľ a čierne mleté korenie na dochutenie
  • kôra z 1 citróna
  • rozmarín

Postup:

Mäso umyjeme, nakrájame na rezančeky a poprášime múkou.

Vo väčšom hrnci rozpálime olej a maslo. Očistenú cibuľu nasekáme nadrobno, vhodíme do hrnca a speníme. Potom pridáme mäso a krátko popražíme.

Zeleninu a zemiaky očistíme, pokrájame na veľké kocky a pripojíme k mäsu. Primiešame paradajkový pretlak, podlejeme vínom, vývarom a privedieme do varu.

Bublajúcu zmes osolíme a okoreníme, pričom na korení nešetríme. Hrniec vložíme do rúry, vyhriatej na 160 °C. Pomaly pečieme zhruba 3 hodiny, kým nie je mäsko úplne mäkké.

Hrniec opatrne vytiahneme z rúry, navrch nastrúhame kôru z jedného citróna, 2 strúčiky cesnaku a ešte raz dobre premiešame.

Táto zimná špecialita najlepšie chutí za horúca, posypaná rozmarínom s krajcom čerstvého chleba.


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close