Recept na dnes: Zapekaný ružičkový kel je výborný ako príloha aj osve – dáte mu šancu?

Zapekaný ružičkový kel so zemiakmi a syrom

Zapekaný ružičkový kel so zemiakmi a syrom (Zdroj: GettyImages)

Príďte na chuť ružičkovému kelu. Kráľ zimnej zeleniny je často zatracovaný kvôli intenzívnej, mierne horkastej chuti. Avšak keď ho správne pripravíte, stane sa favoritom vašej kuchyne. Ružičky obsahujú veľa vitamínov, minerálov a vlákniny. Okrem toho zelené guľôčky vyzerajú na tanieri fantasticky. Vyskúšajte recept na ružičkový kel, zapekaný v jemnej smotanovej omáčke. Skvelá príloha alebo ľahký hlavný chod je za pár minút na stole.

Budeme potrebovať:

  • 500 g ružičkového kelu
  • 4 zemiaky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 100 ml smotany na varenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • štipka muškátového orecha
  • 1 lyžicu masla
  • 120 g mozzarelly
  • sušenú bazalku

Postup:

Do hrnca dáme zovrieť vodu s trochou soli. Medzitým ružičky kelu zbavíme zvädnutých lístkov, v strede narežeme do kríža a opláchneme. Vložíme do vriacej vody a varíme 4 minúty.

Zemiaky očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle a premiešame s vajcom, smotanou a prelisovaným cesnakom. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.

Zapekaciu misu potrieme maslom. Na dno uložíme ružičkový kel a zakryjeme zemiakovou zmesou. Pečieme 25 minút v rúre, vyhriatej na 200 °C. Potom kel vyberieme, na vrch rozložíme kúsky mozzarelly a zapekáme ešte asi 5 minút. Hotový kel posypeme bazalkou a podávame ako prílohu alebo ľahkú večeru so zeleninovým šalátom.


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame