Recept na dnes: Zapekaný ružičkový kel so zemiakmi v jemnej smotanovej omáčke

Zapekaný ružičkový kel so syrovou omáčkou

Ak patríte medzi milovníkov ružičkového kelu, tento recept si zamilujete (Zdroj: GettyImages)

Ružičkový kel, je často zatracovaný kvôli mierne horkastej chuti. Avšak, keď ho správne pripravíte, stane sa favoritom vašej kuchyne. Obsahuje veľa vitamínov, minerálov aj vlákniny. Vyskúšajte recept na ružičkový kel zapekaný v jemnej smotanovej omáčke. Skvelá príloha alebo ľahký hlavný chod je za pár minút na stole.

Budeme potrebovať:

  • 500 g ružičkového kelu
  • 4 zemiaky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 100 ml smotany na varenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • štipku muškátového orecha
  • 1 lyžicu masla
  • 120 g mozzarelly
  • sušenú bazalku

Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Zapekaný ružičkový kel je výborný ako príloha aj osve – dáte mu šancu?


Postup:

  1. Do hrnca dáme zovrieť vodu s trochou soli. Medzitým ružičky kelu zbavíme zvädnutých lístkov, v strede narežeme do kríža a opláchneme. Vložíme do vriacej vody a varíme 4 minúty.
  2. Zemiaky očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle a premiešame s vajcom, smotanou a prelisovaným cesnakom. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
  3. Zapekaciu misu potrieme maslom. Na dno uložíme ružičkový kel a zakryjeme zemiakovou zmesou.
  4. Pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Potom kel vyberieme, na vrch rozložíme kúsky mozzarelly a zapekáme ešte asi 5 minút.
  5. Hotový kel posypeme bazalkou a podávame ako prílohu alebo ľahkú večeru so zeleninovým šalátom.

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close