Recept na dnes: Zubáč v slaninovo-šunkovom župane je gurmánsky zážitok z domácej kuchyne

Zubáč v slaninovo šunkovom župane

Zubáč v slaninovo šunkovom župane (Zdroj: GettyImages)

Ryby obsahujú kombináciu dôležitých živín, ktoré inde nenájdete. Preto by ste mali mať rybu na tanieri aspoň raz do týždňa. Aby sa vám však nezunovali, treba mať slušnú zbierku receptov. Zubáč, pečený vo fajnovom chrumkavom župane, v nej určite nesmie chýbať. Zubáč je vychýrená sladkovodná ryba, ktorú si cenia kuchári aj odborníci na výživu. Obsahuje veľa vitamínu D a mäso je tak diétne, že si k nemu môžete s čistým svedomím dopriať plátok voňavej slaniny.

Budeme potrebovať:

  • 4 filety zubáča
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • 4 plátky dusenej šunky
  • 4 plátky poctivej slaniny
  • 1 cibuľu
  • olej
  • hrsť petržlenovej vňate

Mohlo by vás zaujať: Ryby trikrát inak: Inšpirujte sa rýchlymi receptami pre celú rodinu


Postup:

  1. Zubáča umyjeme, osušíme a z oboch strán dobre potrieme korením a soľou. Každý filet zavinieme do plátku šunky a slaniny. Aby všetko držalo pekne pohromade, rybu prepichneme špáradlami alebo previažeme niťou.
  2. Očistenú cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska a uložíme na dno zapekacej misy. Na vrch položíme pripravené filety, pokvapkáme olejom a dáme do rozohriatej rúry. Pečieme pri 180 °C asi 30 minút.
  3. Dozlatista upečeného zubáča v chrumkavom župane zo šunky a slaniny preložíme na taniere, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. K rybám sa tradične hodia zemiakové prílohy, no také zelerové pyré alebo grilovaná zelenina môžu byť príjemná zmena.

Dobrú chuť


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame