Mleté mäso je vďačná forma jedla, pokiaľ pri varení prihliadate aj na čas. Je totiž rýchlo hotové a vďaka svojej konzistencii sa lepšie spojí s koreninami, ktorými je ochutené. Výsledkom je potom skvelá chuť. Nehovoriac o tom, že jeho konzumácia je jednoduchšia nielen pre starších ľudí, ale aj pre deti. Tak čo, vyskúšate najbližšie pre zmenu niečo z mletého mäsa aj vy? Inšpirovať sa môžete nasledujúcimi riadkami.
Lasagne z mletého kuracieho mäsa
Potrebujeme:
- 8 plátkov lasagní
- 300 g kuracieho mäsa
- 150 g syra
- 1 malé balenie paradajkového pyré
- 150 g syra
- 1 cibuľu
- 2 lyžice kečupu
- olej
- soľ
- korenie
- mletú červenú papriku
Postup: Cibuľu pokrájame na malé kúsky a orestujeme na oleji. V miske zmiešame mleté mäso s koreninami a dáme opiecť ku cibuli. Pridáme kečup a paradajkové pyré, poriadne zamiešame a necháme pod pokrievkou dusiť asi 15 – 20 minút. Odstavíme a pridáme 2/3 postrúhaného syra. Podľa návodu uvarené lasagne uložíme na dno vymasteného pekáča a vrstvíme spoločne s mäsovou plnkou. Poslednú vrstvu, ktorou je plátok lasagní, posypeme syrom a a dáme zapiecť do rúry pri teplote 180°C asi na 15 – 20 minút.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Klasika, ktorá nestarne: Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Zapekané bravčové mleté mäso
Potrebujeme:
- 1 kg do polomäkka uvarených zemiakov
- ½ kg mletého bravčového mäsa
- 200 g postrúhaného syra
- 50 g rožkov
- 1 dcl mlieka
- 1 vajce
- olej
- soľ
- korenie
- oregano
Postup: Rožky namočíme do mlieka a vyžmýkame. Pridáme ich do mäsa, ku ktorému pridáme aj vajce, koreniny a syr a dobre premiešame. Zemiaky uvarené v celku si nakrájame na hrubšie kolieska, polovicou z nich vystelieme dno vymastenej zapekacej misy, osolíme a okoreníme ich. Na zemiaky nanesieme mäsovú plnku, ktorú prikryjeme zvyškom zemiakov. Dáme zapiecť do rúry pri teplote 180°C asi na 40 – 60 minút.
Mohlo by vás zaujať: Domáce dobroty z mletého mäsa: V lístkovom ceste, roláde aj zapečné je výborné
Hovädzia panvica
Potrebujeme:
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 balenie fazule v paradajkovej omáčke
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ
- korenie
- rascu
- oregano
Postup: Na oleji speníme pokrájanú cibuľku. Pridáme prelisovaný cesnak, mleté mäso, koreniny, bylinky a fazuľu v paradajkovej omáčke. Varíme asi 30 minút, resp. kým nie je mäso mäkké.
Poznáte nejaké ďalšie recepty na prípravu chutných jedál z mletého mäsa? Napíšte ich ostatným čitateľom v diskusii.
Zdieľať na