Recepty z mletého mäsa sú chutné a rýchle: Vyskúšate ich aj vy?

Lasagne

thinkstockphotos.com

Mleté mäso je vďačná forma jedla, pokiaľ pri varení prihliadate aj na čas. Je totiž rýchlo hotové a vďaka svojej konzistencii sa lepšie spojí s koreninami, ktorými je ochutené. Výsledkom je potom skvelá chuť. Nehovoriac o tom, že jeho konzumácia je jednoduchšia nielen pre starších ľudí, ale aj pre deti. Tak čo, vyskúšate najbližšie pre zmenu niečo z mletého mäsa aj vy? Inšpirovať sa môžete nasledujúcimi riadkami.

Lasagne z mletého kuracieho mäsa

Potrebujeme:

  • 8 plátkov lasagní
  • 300 g kuracieho mäsa
  • 150 g syra
  • 1 malé balenie paradajkového pyré
  • 150 g syra
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice kečupu
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • mletú červenú papriku

Postup: Cibuľu pokrájame na malé kúsky a orestujeme na oleji. V miske zmiešame mleté mäso s koreninami a dáme opiecť ku cibuli. Pridáme kečup a paradajkové pyré, poriadne zamiešame a necháme pod pokrievkou dusiť asi 15 – 20 minút. Odstavíme a pridáme 2/3 postrúhaného syra. Podľa návodu uvarené lasagne uložíme na dno vymasteného pekáča a vrstvíme spoločne s mäsovou plnkou. Poslednú vrstvu, ktorou je plátok lasagní, posypeme syrom a a dáme zapiecť do rúry pri teplote 180°C asi na 15 – 20 minút.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Klasika, ktorá nestarne: Mäsové guľky v paradajkovej omáčke


Zapekané bravčové mleté mäso

Potrebujeme:

  • 1 kg do polomäkka uvarených zemiakov
  • ½ kg mletého bravčového mäsa
  • 200 g postrúhaného syra
  • 50 g rožkov
  • 1 dcl mlieka
  • 1 vajce
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • oregano

Postup: Rožky namočíme do mlieka a vyžmýkame. Pridáme ich do mäsa, ku ktorému pridáme aj vajce, koreniny a syr a dobre premiešame. Zemiaky uvarené v celku si nakrájame na hrubšie kolieska, polovicou z nich vystelieme dno vymastenej zapekacej misy, osolíme a okoreníme ich. Na zemiaky nanesieme mäsovú plnku, ktorú prikryjeme zvyškom zemiakov. Dáme zapiecť do rúry pri teplote 180°C asi na 40 – 60 minút.


Mohlo by vás zaujať: Domáce dobroty z mletého mäsa: V lístkovom ceste, roláde aj zapečné je výborné


Hovädzia panvica

Potrebujeme:

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 balenie fazule v paradajkovej omáčke
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • rascu
  • oregano

Postup: Na oleji speníme pokrájanú cibuľku. Pridáme prelisovaný cesnak, mleté mäso, koreniny, bylinky a fazuľu v paradajkovej omáčke. Varíme asi 30 minút, resp. kým nie je mäso mäkké. 


Poznáte nejaké ďalšie recepty na prípravu chutných jedál z mletého mäsa? Napíšte ich ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: thinkstockphotos.com, thinkstockphotos.com, Nela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close