Aj keď rezne v cestíčku nepatria do kategórie zdravých receptov, nič sa nestane, keď si raz za čas doprajete aj takéto, možno menej zdravé, no chuťovo neodolateľné jedlo. Rezne obalené v cestíčku sú šťavnaté, mäkučké a svojou vábivou vôňou si vás dokonale podmania. Tak čo vyskúšate ich obalené v syrovom, zemiakovom, cesnakovom, alebo netradičnom pivnom cestíčku?
Základ: Kostrou každého receptu sú umyté a naklepané rezne či už z kuracieho, alebo bravčového mäsa. Obmieňa sa iba zmes ingrediencií, z ktorých sa pripravuje cestíčko. Všetky suroviny z konkrétneho receptu spolu zmiešajte a vytvorte z nich hustejšie cesto. Obaľte v nich naklepané, posolené, okorenené a v hladkej múke obalené rezne. Vypražte na oleji a po vypražení dajte na papierový obrúsok, aby ste odstránili prebytočný olej.
Syrové cestíčko
Potrebujeme:
- 150 g nastrúhaného tvrdého syra
- 100 ml mlieka
- 4 – 5 lyžíc hladkej múky
- 2 vajcia
- ¼ kávovej lyžičky mletej papriky
- mleté čierne korenie
Mohlo by vás zaujať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút
Zemiakové cestíčko
Potrebujeme:
- 5 stredne veľkých zemiakov
- 1 vajce
- soľ
- korenie
- majoránku
- podľa chuti 1 strúčik cesnaku
Mohlo by vás zaujať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?
Cesnakové cestíčko
Potrebujeme:
- 4 – 5 strúčikov cesnaku
- 4 lyžice hladkej múky
- 2 vajcia
- 2 lyžice mlieka
- 1 postrúhaný zemiak
- korenie
- soľ
- vegetu
- rascu
Mohlo by vás zaujať: Mäso so zemiakmi: Klasická kombinácia, ktorá nikdy nezomrie
Pivné cestíčko
Potrebujeme:
- 3 vajcia
- 2 dcl mlieka
- 1 dcl piva
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 postrúhaný zemiak
- soľ
- vegetu
- korenie
Máte radi rezne? Na aké spôsoby si ich doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.
Zdieľať na