Ryba nemusí byť s kosťami: Vyskúšajte tieto recepty na pangasiusa!

pangasius

pangasius.org

Aj keď nie ste veľkým fanúšikom rýb, túto si určite zamilujete. Ryba menom pangasius nemá totiž nijaké kosti, ani výrazný rybací zápach a jej príprava je nesmierne rýchla a nenáročná. Vyskúšajte niektorú z našich inšpirácií a možno prídete na chuť aj tejto zdravej strave.

Pangasius s citrónom

Potrebujeme:

1 balenie pangasia

maslo

citrónovú šťavu

morskú soľ

korenie na ryby

cesnak

rascu

Postup: Na panvici necháme rozpustiť maslo. Na rozpustené maslo dáme pangasia a podlejeme vodou. Posypeme ho morskou soľou, korením na ryby, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme prelisovaný cesnak a rascu. Pangasia pár krát obrátime, aby sa upiekol z obidvoch strán. Dusíme asi 20 minút.


Mohlo by vás zaujať: Milujete sushi? Takto si ho pripravíte doma – a ešte aj ušetríte!


Pangasius na južanský spôsob

Potrebujeme:

1 balenie pangasia

cesnak

citrónovú šťavu

vegetu

korenie na ryby

1 vajce

1 kyslú smotanu

plátky slaniny

Postup: Pangasia umyjeme, osušíme, z obidvoch strán pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme korením na ryby. Zapekaciu misu si vyložíme plátkami slaninky. V miske zmiešame kyslú smotanu s trochou vody a ochutíme ju vegetou. Do tejto zmesi zamiešame vajce a pretlačený cesnak. Na plátky slaniny položíme filety a zalejeme smotanovou zmesou. Dáme do vyhriatej rúry zapiecť asi na 20 – 30 minút.


Mohlo by vás zaujať: Ryby zo znečistených vôd: Na čo si dať pri kúpe pozor?


Pangasius na horčici

Potrebujeme:

1 balenie pangasia

1 sladkú smotanu

soľ

vegetu

rascu

1 lyžicu horčice

Postup: Na rozpustenom masle opečieme pangasia, ktorého sme posypali soľou, rascou a trochou vegety. Na chvíľu ich vyberieme z výpeku, do ktorého zatiaľ nalejeme smotanu, zmiešanú s 1 lyžicou horčice. Do omáčky vložíme opečené ryby a všetko spolu varíme ešte asi 10 minút.

Zdroj: pangasius.org, photl.com, Nela
Odporúčame