Aj keď nie ste veľkým fanúšikom rýb, túto si určite zamilujete. Ryba menom pangasius nemá totiž nijaké kosti, ani výrazný rybací zápach a jej príprava je nesmierne rýchla a nenáročná. Vyskúšajte niektorú z našich inšpirácií a možno prídete na chuť aj tejto zdravej strave.
Pangasius s citrónom
Potrebujeme:
1 balenie pangasia
maslo
citrónovú šťavu
morskú soľ
korenie na ryby
cesnak
rascu
Postup: Na panvici necháme rozpustiť maslo. Na rozpustené maslo dáme pangasia a podlejeme vodou. Posypeme ho morskou soľou, korením na ryby, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme prelisovaný cesnak a rascu. Pangasia pár krát obrátime, aby sa upiekol z obidvoch strán. Dusíme asi 20 minút.
Mohlo by vás zaujať: Milujete sushi? Takto si ho pripravíte doma – a ešte aj ušetríte!
Pangasius na južanský spôsob
Potrebujeme:
1 balenie pangasia
cesnak
citrónovú šťavu
vegetu
korenie na ryby
1 vajce
1 kyslú smotanu
plátky slaniny
Postup: Pangasia umyjeme, osušíme, z obidvoch strán pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme korením na ryby. Zapekaciu misu si vyložíme plátkami slaninky. V miske zmiešame kyslú smotanu s trochou vody a ochutíme ju vegetou. Do tejto zmesi zamiešame vajce a pretlačený cesnak. Na plátky slaniny položíme filety a zalejeme smotanovou zmesou. Dáme do vyhriatej rúry zapiecť asi na 20 – 30 minút.
Mohlo by vás zaujať: Ryby zo znečistených vôd: Na čo si dať pri kúpe pozor?
Pangasius na horčici
Potrebujeme:
1 balenie pangasia
1 sladkú smotanu
soľ
vegetu
rascu
1 lyžicu horčice
Postup: Na rozpustenom masle opečieme pangasia, ktorého sme posypali soľou, rascou a trochou vegety. Na chvíľu ich vyberieme z výpeku, do ktorého zatiaľ nalejeme smotanu, zmiešanú s 1 lyžicou horčice. Do omáčky vložíme opečené ryby a všetko spolu varíme ešte asi 10 minút.
Zdieľať na