Rýchly tip na obed či večeru? Tieto minútky vám ušetria čas a chutia skvele!

Milujete domácu stravu, ale nemáte čas stráviť v kuchyni dlhé hodiny prípravou komplikovaných a zdĺhavých receptov? Vyskúšajte naše tipy na jednoduché a rýchle minútkové jedlá, ktoré vynikajú svojou chuťou, no pritom sú nenáročné na prípravu. Necháte sa inšpirovať?

Kuracie korenené medailónky

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžicu vegety
  • 1 lyžičku kari
  • 1 lyžičku papriky
  • trochu korenia

Postup: Mäso nakrájame na medailónky a vyklepeme. V zmesi múky zmiešanej s koreninami obalíme kuracie prsia a vypražíme na oleji. Podávať môžeme so zeleninovým šalátom, alebo zemiakovou kašou.


Tiež by vás mohlo zaujať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?


Nepravý „granadýr“

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov
  • 1/3 bratislavskej klobásy
  • soľ
  • vegetu
  • červenú papriku
  • čierne korenie
  • olej

Postup: Zemiaky ošúpeme a dáme variť v celku. Medzitým pokrájame klobásu na malé kúsky (jedno koliesko prekrojíme ešte na štvrtinky) a opražíme ju na oleji do chrumkava. Uvarené zemiaky pretlačíme cez krájač na zemiakový šalát, posypeme koreninami a pridáme opečenú klobásku. Všetko spolu zmiešame a môžeme podávať. Výborne chutí so zaváranými kyslými uhorkami.


Tiež by vás mohlo zaujať: Cestovinové recepty: Podľa vašej chuti – s tuniakom, brokolicou či hríbami!


Grilované kuracie mäso s nivovým dresingom

Potrebujeme:

  • 500 g kuraciích pŕs
  • Čierne alebo viacfarebné korenie
  • Soľ
  • Olej
  • Korenie podľa chuti (sójová omáčka, med, biele korenie…)

Na dresing:

  • hrnček smotany (veľkosť zvoľte podľa želaného množstva)
  • hrnček majonézy
  • 100 g zrelej nivy, gorgonzoly alebo iného syra tohto typu (čím zrelší, tým lepšie)
  • trošku cesnaku

Postup: Prsia osolíme a okoreníme a grilujeme na grilovacej vrúbkovanej panvici. Na začiatku dáme olej, potom ak treba, stačí podlievať aj vodou. Dresing si pripravíme smiešaním všetkých ingrediencí a dochutíme korením. Najlepšie je podávať s opekanými zemiakmi. (Variť ich netreba. Stačí ošúpať, nakrájať na kolieska, rozložiť na plech na papier na pečenie s malým množstvom oleja, osoliť, okoreniť a nechať piecť.)


Tiež by vás mohlo zaujať: Cuketové recepty pre zdravie aj lepšiu líniu: Skúšali ste ich už?


Panenské minútky

Potrebujeme:

  • 500 g bravčovej panenky
  • horčicu
  • hladkú múku
  • soľ
  • korenie na steaky

Postup: Panenku nakrájame na plátky. Každý potrieme z jednej strany horčicou, osolíme a okoreníme korením na steaky. Potom jemne obalíme v hladkej múke a osmažíme na oleji. Skvele chutia aj ako príloha ku čerstvej zelenine.


Poznáte recept ne prípravu chutnej minútky aj vy? Podeľte sa oň s ostatnými čitateľmi v diskusii.

Zdroj: Unsplash.com, Unsplash.com, Oliver
Odporúčame