Milujete domácu stravu, ale nemáte čas stráviť v kuchyni dlhé hodiny prípravou komplikovaných a zdĺhavých receptov? Vyskúšajte naše tipy na jednoduché a rýchle minútkové jedlá, ktoré vynikajú svojou chuťou, no pritom sú nenáročné na prípravu. Necháte sa inšpirovať?
Kuracie korenené medailónky
Potrebujeme:
- 500 g kuracích pŕs
- 4 lyžice hladkej múky
- 1 lyžicu vegety
- 1 lyžičku kari
- 1 lyžičku papriky
- trochu korenia
Postup: Mäso nakrájame na medailónky a vyklepeme. V zmesi múky zmiešanej s koreninami obalíme kuracie prsia a vypražíme na oleji. Podávať môžeme so zeleninovým šalátom, alebo zemiakovou kašou.
Tiež by vás mohlo zaujať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?
Nepravý „granadýr“
Potrebujeme:
- 1 kg zemiakov
- 1/3 bratislavskej klobásy
- soľ
- vegetu
- červenú papriku
- čierne korenie
- olej
Postup: Zemiaky ošúpeme a dáme variť v celku. Medzitým pokrájame klobásu na malé kúsky (jedno koliesko prekrojíme ešte na štvrtinky) a opražíme ju na oleji do chrumkava. Uvarené zemiaky pretlačíme cez krájač na zemiakový šalát, posypeme koreninami a pridáme opečenú klobásku. Všetko spolu zmiešame a môžeme podávať. Výborne chutí so zaváranými kyslými uhorkami.
Tiež by vás mohlo zaujať: Cestovinové recepty: Podľa vašej chuti – s tuniakom, brokolicou či hríbami!
Grilované kuracie mäso s nivovým dresingom
Potrebujeme:
- 500 g kuraciích pŕs
- Čierne alebo viacfarebné korenie
- Soľ
- Olej
- Korenie podľa chuti (sójová omáčka, med, biele korenie…)
Na dresing:
- hrnček smotany (veľkosť zvoľte podľa želaného množstva)
- hrnček majonézy
- 100 g zrelej nivy, gorgonzoly alebo iného syra tohto typu (čím zrelší, tým lepšie)
- trošku cesnaku
Postup: Prsia osolíme a okoreníme a grilujeme na grilovacej vrúbkovanej panvici. Na začiatku dáme olej, potom ak treba, stačí podlievať aj vodou. Dresing si pripravíme smiešaním všetkých ingrediencí a dochutíme korením. Najlepšie je podávať s opekanými zemiakmi. (Variť ich netreba. Stačí ošúpať, nakrájať na kolieska, rozložiť na plech na papier na pečenie s malým množstvom oleja, osoliť, okoreniť a nechať piecť.)
Tiež by vás mohlo zaujať: Cuketové recepty pre zdravie aj lepšiu líniu: Skúšali ste ich už?
Panenské minútky
Potrebujeme:
- 500 g bravčovej panenky
- horčicu
- hladkú múku
- soľ
- korenie na steaky
Postup: Panenku nakrájame na plátky. Každý potrieme z jednej strany horčicou, osolíme a okoreníme korením na steaky. Potom jemne obalíme v hladkej múke a osmažíme na oleji. Skvele chutia aj ako príloha ku čerstvej zelenine.
Poznáte recept ne prípravu chutnej minútky aj vy? Podeľte sa oň s ostatnými čitateľmi v diskusii.
Zdieľať na