Sezóna kačacieho mäsa: Ak sa vám nechce piecť celá kačka, skúste tieto recepty

Kačacie prsia

pixabay.com

Jeseň sa v gastronomických kruhoch spája aj s husacími a kačacími hodmi. Máločo sa vyrovná chuti dobre upečenej kačice s kapustou a lokšami, no pokiaľ sa nechcete trápiť s prípravou, môžete siahnuť aj po jednoduchšom variante. Ním sú kačacie prsia, ktoré bez problémov kúpite zvlášť a obed či večeru máte hotovú omnoho rýchlejšie.

Kačacie prsia s kapustou na víne

Potrebujeme:

  • 400 g kačacích pŕs
  • 2,5 dl suchého červeného vína
  • 1 l vývaru
  • 800 g červenej kapusty
  • 1 cibuľu
  • olej
  • soľ a čierne korenie
  • bobkový list

Postup: Červenú kapustu nastrúhame. V hrnci podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, následne pridáme kapustu. Okoreníme, zalejeme vínom a vývarom. Prekryjeme a dusíme približne 30 minút. Medzitým si na panvici osmahneme kačacie prsia na prudkom ohni, kým nie sú chrumkavé. Po chvíľke ich otočíme, znížime plyn a prikryjeme. Takto ich dusíme približne 15 minút. Mäso servírujeme nakrájané na tenké plátky. Podávame s kapustou.


Mohlo by vás zaujímať: Obľúbené kačacie mäso: Chutí skvele, pozor však na tuky či cholesterol


Kačacie prsia po ázijsky

Potrebujeme:

  • 400 g kačacích pŕs
  • 150 g zeleninovej zmesi
  • cesnak
  • med
  • sójovú omáčka
  • ryžu
  • cibuľu

Postup: Pripravíme si marinádu – zmiešame med, sójovú omáčku a pretlačený cesnak. Prsia nasolíme a necháme ich aspoň hodinu marinovať. Následne ich prudko opečieme na panvici a to z obidvoch strán. Mäso potom preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom. Pečieme na nízkej teplote aspoň hodinu. Zeleninovú zmes uvaríme a zmiešame s olivovým olejom, na plátky nakrájané upečené prsia podávame so zeleninou a ryžou poliatou výpekom.


 

Mohlo by vás zaujímať: Čas na parádnu grilovačku: Inšpirujte sa týmito 5 tipmi a úspech máte zaručený


Kačacie prsia na pomarančoch

Potrebujeme:

  • 600 g kačacích pŕs
  • 2 dl pomarančovej šťavy
  • 2 PL medu
  • 2 červené cibule
  • soľ a zelené korenie

Postup: Do pomarančovej šťavy pridáme med a soľ, okoreníme ju zomletým zeleným korením. Necháme prevariť. Kačacie prsia nasolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici. Potrieme ich pomarančovo-medovou zmesou a spolu s na kolieska nakrájanou cibuľou ich dáme piecť pri 200 stupňoch asi 20 minút. V polovici pečenia prsia môžeme opäť pretrieť omáčkou. Prsia ozdobíme cibuľou a podávame s ryžou.


Aké jedlá si z kačaciny pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: pixabay.com, pixabay.com, Milan

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close