Sladké dezerty bez pečenia: Pochutnajte si na nich aj vy!

jahody

Visualphotos.com

Neradi vypekáte, no dobrým sladkým zákuskom nepohrdnete? Ponúkame vám riešenie. Skúste jednoduché nepečené koláče, ktoré máte hotové za pár minút a bez použitia rúry. A nemusíte sa báť, prsty si po nich budete oblizovať rovnako, ako po klasických pečených zákuskoch.

Jahodová torta

Potrebujeme:

Cesto:

  • 50 gr. masla
  • 200 gr. marina keksov

Plnka:

  • 250 gr. bielej čokolády
  • 250 gr. šľahačky
  • 100 gr. masla
  • 1 lyžica cukru
  • 500 gr. čerstvých jahôd
  • 750 gr. mascarpone

Postup: Z keksov a rozpusteného masla urobíme cesto, ktoré natlačíme do tortovej formy. Na toto cesto sa poukladajú rozpolené jahody. Vyšľaháme šľahačku, do ktorej postupne pridávame mascarpone a cukor. V rozpustenom masle roztopíme bielu čokoládu a túto zmes potom prilejeme do šľahačkovej zmesi. Polovicu tejto zmesi potom vylejeme na pripravený korpus s jahodami. Na zmes poukladáme opäť jahody a tie zalejeme zvyškom zmesi. Na vrch poukladáme jahody do ozdobného tvaru a dáme do chladničky na 24 hodín stuhnúť.


Tiež by vás mohlo zaujať: Dva koláče na nedeľu: Potešia chuťou aj jednoduchou prípravou


Bermudský trojuholník

Potrebujeme:

  • 2 balíky tmavých štvorcových sušienok
  • 250 gr. masla
  • 250 gr. práškového cukru
  • 500 gr. mascarpone
  • 2 banány
  • 1 čokoláda na varenie
  • 1 lyžica kakaa

Postup: Z masla, cukru, kakaa a mascarpone vypracujeme krém. Na plech si dáme alobal a na celú plochu poukladáme keksy v troch radoch. Natrieme ich tenkou vrstvou krému. Položíme ešte jednu rovnakú vrstvu keksov. Na ne natrieme zvyšok zmesi. Nad stredný rad pozdĺžne položíme banány. Za pomoci alobalu potom bočné rady sklopíme nad banán, aby prierez koláča tvoril trojuholník. Polejeme čokoládou a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť.


Tiež by vás mohlo zaujať: Ovocná pochúťka pre všetkých maškrtníkov: Neodoláte ani vy!


Taliansko-slovenské tiramisu

Potrebujeme:

  • 1 balík dlhých piškót
  • 1 smotana na šľahanie
  • 200 gr. syr Lučina bez príchute (vo vaničke)
  • 6 lyžičiek rozpustnej kávy
  • 3 dcl. vody
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • vanilkový cukor
  • 1 dcl karamelového likéru

Postup: V miske si vyšľaháme šľahačku, do ktorej pridáme vanilkový cukor a 1 lyžicu kryštálového cukru. Potom do nej pomaly pridávame syr a vypracujeme krém. Uvaríme si silnú kávu, ktorú osladíme 1 lyžicou kryštálového cukru. Necháme chvíľu vychladnúť a namáčame do nej piškóty. Piškóty nenecháme močiť dlho, vložíme ich s rukou asi len na dve sekundy, aby sa iba napili, ale nerozmočili. Ukladáme do misky, alebo plechu, na ktorý ukladáme piškóty v jednom rade. Na nenatrieme časť krému. Postup opakujeme tri krát, takže budeme mať tri vrstvy namočených piškót a tri vrstvy krému. Vrchnú vrstvu krému posypeme kakaom a dáme stuhnúť do chladničky.

Zdroj: Visualphotos.com, Visualphotos.com, Nela
Odporúčame