Chcete v kuchyni vymyslieť niečo nové, dobré a pritom rýchle? Čo tak vyskúšať dobroty z lístkového cesta, ktoré sú nielen chutné, ale aj hotové za pár minút. Skúste netradičnú pizzu z lístkového cesta, alebo slanú roládu na dva rôzne spôsoby. Stačí málo a chutná večera je raz – dva na stole.
Rýchla pizza z lístkového cesta
Potrebujeme:
1 lístkové cesto
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
šampiňóny
tvrdý syr
šunku
olivy
olivový olej
morskú soľ
čierne korenie
korenie na pizzu
Postup: Na plech dáme papier na pečenie a lístkové cesto, ktoré poprepichujeme vidličkou. Na panvici opečieme na olivovom oleji nakrájanú cibuľku, po chvíli pridáme šampiňóny nakrájané na plátky. Pridáme aj cesnak a dochutíme soľou, korením a koreniacou zmesou na pizzu. Na lístkové cesto, ktoré mierne potrieme olivovým olejom naukladáme šunku a na ňu pripravenú zmes. Na vrch postrúhame tvrdý syr a dáme zapiecť do rúry asi na 30 minút.
Tiež by vás mohlo zaujať: Palacinkové orgie: Slané či sladké, na týchto príchutiach si pochutíte!
Údená lístková roláda
Potrebujeme:
1 lístkové cesto
150 gramov moravského údeného mäsa
150 gr. údeného syra
grilovacie korenie
korenie na pizzu
kečup
1 vajce
Postup: Lístkové cesto rozvaľkáme a natrieme kečupom. Posypeme grilovacím korením a korením na pizzu. Na to poukladáme plátky údeného moravského mäsa a tiež postrúhaný alebo na kúsky pokrájaný údený syr. Zrolujeme, vrch potrieme vaječným žĺtkom a dáme piecť do rúry.
Tiež by vás mohlo zaujať: Dva koláče na nedeľu: Potešia chuťou aj jednoduchou prípravou
Francúzska vaječná roláda
Potrebujeme:
1 lístkové cesto
cibuľku
šampiňóny
slaninu
2 vajcia
šunku
syr
grilovacie korenie
Postup: Na rozvaľkané lístkové cesto poukladáme plátky šunky. Cibuľku opražíme na oleji a pridáme do nej opečenú slaninku pokrájanú na kúsky. Potom pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a posypeme grilovacím korením. Do tejto zmesi pridáme dve rozšľahané vajcia a urobíme praženicu, ktorú natrieme na cesto so šunkou. Na vrch ešte postrúhame trochu syra a zrolujeme. Necháme zapiecť a môžeme podávať.
Zdieľať na