Slané dobroty z lístkového cesta: Sú rýchlo hotové a chutia skvele!

listkove cesto

Mitch Mandel/recipes.rodale.com

Chcete v kuchyni vymyslieť niečo nové, dobré a pritom rýchle? Čo tak vyskúšať dobroty z lístkového cesta, ktoré sú nielen chutné, ale aj hotové za pár minút. Skúste netradičnú pizzu z lístkového cesta, alebo slanú roládu na dva rôzne spôsoby. Stačí málo a chutná večera je raz – dva na stole.

Rýchla pizza z lístkového cesta

Potrebujeme:

1 lístkové cesto

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

šampiňóny

tvrdý syr

šunku

olivy

olivový olej

morskú soľ

čierne korenie

korenie na pizzu

Postup: Na plech dáme papier na pečenie a lístkové cesto, ktoré poprepichujeme vidličkou. Na panvici opečieme na olivovom oleji nakrájanú cibuľku, po chvíli pridáme šampiňóny nakrájané na plátky. Pridáme aj cesnak a dochutíme soľou, korením a koreniacou zmesou na pizzu. Na lístkové cesto, ktoré mierne potrieme olivovým olejom naukladáme šunku a na ňu pripravenú zmes. Na vrch postrúhame tvrdý syr a dáme zapiecť do rúry asi na 30 minút.


Tiež by vás mohlo zaujať: Palacinkové orgie: Slané či sladké, na týchto príchutiach si pochutíte!


Údená lístková roláda

Potrebujeme:

1 lístkové cesto

150 gramov moravského údeného mäsa

150 gr. údeného syra

grilovacie korenie

korenie na pizzu

kečup

1 vajce

Postup: Lístkové cesto rozvaľkáme a natrieme kečupom. Posypeme grilovacím korením a korením na pizzu. Na to poukladáme plátky údeného moravského mäsa a tiež postrúhaný alebo na kúsky pokrájaný údený syr. Zrolujeme, vrch potrieme vaječným žĺtkom a dáme piecť do rúry.


Tiež by vás mohlo zaujať: Dva koláče na nedeľu: Potešia chuťou aj jednoduchou prípravou


Francúzska vaječná roláda

Potrebujeme:

1 lístkové cesto

cibuľku

šampiňóny

slaninu

2 vajcia

šunku

syr

grilovacie korenie

Postup: Na rozvaľkané lístkové cesto poukladáme plátky šunky. Cibuľku opražíme na oleji a pridáme do nej opečenú slaninku pokrájanú na kúsky. Potom pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a posypeme grilovacím korením. Do tejto zmesi pridáme dve rozšľahané vajcia a urobíme praženicu, ktorú natrieme na cesto so šunkou. Na vrch ešte postrúhame trochu syra a zrolujeme. Necháme zapiecť a môžeme podávať.

Zdroj: Mitch Mandel/recipes.rodale.com, Mitch Mandel, Nela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close