Strašidelné recepty potešia nielen deti: Pozrite si vtipné a chutné inšpirácie

Strašidelná hrianka

Penam

Koniec októbra patrí vďaka karnevalom a večierkom medzi obľúbenú časť roka pre deti aj dospelých. Čo tak prispôsobiť tomuto sviatku aj výber jedál, ktoré svojim blízkym pripravíte? Deti budú nadšené a dospelých vaše strašidelné menu tiež určite pobaví. Vyskúšajte jeden či viacero receptov, ktoré pre vás pripravily pekárne Penam.

Strašidelná hrianka

Strašidelná hrianka

Potrebujeme:

  • rôzne druhy hriankového chleba podľa chuti
  • olej
  • plátkový syr
  • kečup
  • strúčik cesnaku 

Postup: Krajce chleba opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán na chrumkavo. Hotové vyberieme z panvice, dáme na servítku alebo papier z kuchynskej rolky, aby prebytočný olej odtiekol. Z plátkov syra vyrežeme rôzne halloweenske motívy, chlieb potrieme strúčikom cesnaku, položíme na krajec vyrezaný syr a dozdobíme podľa fantázie kečupom.


Mohlo by vás zaujať: Aktuálna pochúťka tekvica hokaido: Nemala by chýbať ani na vašom tanieri


Mozočková nátierka

Mozočková nátierka

Potrebujeme:

  • žemle
  • karfiol
  • reďkovku
  • mrkvu
  • nátierkové maslo
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletú červenú papriku
  • sardely plnené kaparami

Postup: Karfiol očistíme, rozdelíme na  ružičky a uvaríme domäkka v slanej vode. Necháme vychladnúť, potom roztlačíme vidličkou, pridáme nátierkové maslo, nastrúhanú reďkovku s červenou šupkou. Osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku. Zo žemle odrežeme vrch, časť striedky vydlabeme a žemľu naplníme mozočkovou nátierkou, ktorú vytvarujeme do podoby mozgu. Oči vytvoríme zo sardel s kaparami (pripevníme špáradlami). Ústa vyrežeme nožom a naplníme zubami vyrezanými z mrkvy.


Mohlo by vás zaujať: Tekvica je aktuálna delikatesa: Objavte túto sezónu jej tajomstvá aj vy


Halloweenska tekvicová polievka

Tekvicová polievka

Potrebujeme:

  • 600 g tekvice (najlepšie muškátovej)
  • 2 mrkvy
  • 2 dcl smotany na šľahanie
  • 1 l zeleninového vývaru
  • muškátový oriešok
  • tekvicový chlieb
  • tekvicový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup: Očistenú tekvicu s mrkvou nakrájame a na oleji krátko orestujeme. Osolíme, okoreníme, podlejeme zeleninovými vývarom a varíme, kým zelenina nezmäkne. Nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu a prevaríme. Ochutíme soľou, strúhaným muškátovým orieškom a korením. Na tanieri dozdobíme tekvičkou, ktorú vyrežeme z nasucho opečeného tekvicového chleba – vykrojené časti môžeme doplniť mrkvou. Polievku pred podávaním pokvapkáme tekvicovým olejom.


Mohlo by vás zaujať: Tekvica nie je len dužina: Listy ako afrodiziakum, semienka proti depresii


Halloweenska chlebová tekvica

Tekvicový chlieb

Potrebujeme:

  • okrúhly chlieb
  • olej
  • kečup
  • omáčky podľa chuti
  • kapiu
  • špajdle

Postup: Z bochníka odrežeme vrch a dôkladne vyberieme striedku. Do chleba vyrežeme oči, nos, zuby tak, aby čo najviac pripomínal halloweensku tekvicu. „Zuby“ urobíme z kapie. Zo striedky tvarujeme guľky, ktoré vypražíme na rozpálenom oleji. Guľky servírujeme so špajdľami a podávame s rôznymi druhmi omáčok. Do vyrezaného chleba môžeme vložiť zapálený kahanec.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Oživte svoje overené recepty: Skúste slaný tekvicový koláč


Chrumkavé lietajúce metly

Chrumkavé lietajúce metly

Potrebujeme:

  • jemné talianske tyčinky
  • plátkový syr
  • pikantný kečup

Postup: Plátky syra nakrájame na obdĺžniky s rozmerom 4 x 2 cm, do výšky 2/3 spravíme zárezy. Plátky obtočíme o koniec tyčiniek, podľa potreby previažeme tenkou niťou, ktorú vyrežeme zo syra. Podávame s pikantným kečupom.


Aké ďalšie chutné jedlá si z tekvice pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: Penam, Penam, Penam
Odporúčame