Určite aj vy máte overené recepty, ktoré chystáte pre návštevy najčastejšie. Možno by ste však mohli skúsiť aj niečo iné – uvidíte, že vaši hostia príjmenú zmenu raz za čas ocenia. Skúste sa inšpirovať týmito tipmi na chutné drobnosti a nebudete sklamaní.
Minirolky z toastového chleba

Potrebujeme:
- toastový chlieb (napr. Penam)
- nátierkové maslo
- plátky údeného lososa
- pažítka
Postup: Na plátkoch toastového chleba odkrojíme kôrku a prerežeme na polovice. Valčekom na cesto ich rozvaľkáme, natrieme nátierkovým maslom, položíme plátok lososa a zatočíme do rolády. Nakoniec potrieme maslom a posypeme nadrobno pokrájanou pažítkou.
Mohlo by vás zaujať: Zaklopala vám na dvere nečakaná návšteva? S týmto pohostením určite zabodujete!
Jarné kanapky

Potrebujeme:
- dvetlý toastový chlieb (Penam)
- jemný tvaroh
- nátierkové maslo
- soľ
- mleté čierne korenie
- čerstvá zelenina
- ovocie a bylinky na zdobenie
Postup: Formičkou vykrojíme z toastového chleba rôzne tvary kanapiek. Jemný tvaroh a nátierkové maslo rozmiešame, ochutíme soľou a korením a naplníme do vrecúška na zdobenie. Na kanapkách urobíme čiapočku a dozdobíme čerstvou zeleninou či ovocím.
Mohlo by vás zaujať: Originálne no jednoduché veľkonočné dobrôtky: Ktorú prichystáte svojim hosťom?
Roláda z toastového chleba

Potrebujeme:
- toastový chlieb (napr. Penam)
- 2 nátierkové maslá
- 200 g taveného syra
- 250 g mäkkého tvarohu
- 300 g plátkového syra
- 150 g strúhaného syra
- 200 g šunky
- cesnak podľa chuti
- chilli omáčka
- biele korenie mleté
- červená a zelená paprika
- soľ
Postup: Z plátkov toastového chleba odrežeme kôrku. Nátierkové maslo vyšľaháme s taveným syrom a tvarohom, ochutíme soľou, pretlačeným cesnakom, chilli omáčkou a mletým bielym korením. Dve plné lyžice nátierky si odložíme. Do zvyšnej masy primiešane strúhaný syr. Na potravinársku fóliu rozložíme plátkový syr tak, aby sa plátky prekrývali, natrieme nátierku, poukladáme plátky toastového chleba a pritlačíme. Potrieme nátierkou a obložíme šunkou, opäť potrieme nátierkou a posypeme nadrobno nakrájanou paprikou. S pomocou fólie zatočíme roládu, zabalíme a dáme do chladničky na 12 hodín. Vychladenú roládu potrieme zvyškom nátierky a obalíme v strúhanom syre.
Aké ďalšie chutné pohostenie si doma pripravujete vy? Napíšte svoje tipy ostatným čitateľom do diskusie.
Zdieľať na