Receptov na nátierky možno nájsť od výmyslu sveta. Vďaka rýchlej príprave a dobrej chuti sú ideálne na chlieb namiesto masla či margarínu. Originálne raňajky či večeru môžete vyčarovať za pár minút – uvidíte, že členovia vašej rodiny budú nadšení.
Nátierka s paradajkovým pretlakom
Potrebujeme:
- 1 malú konzervu paradajkového pretlaku
- 1 hlávku cesnaku
- 130 g masla
- soľ
Postup: Pretlak a maslo vymiešame. Cesnak prelisujeme, pridáme k zmesi a dôkladne zmixujeme. Necháme chvíľu odstáť, aby sa chuť cesnaku rozvinula. Nátierka chutí dobre so zeleninkou.
Tiež by vás mohlo zaujať: Tri kulinárske dobroty z paradajok: Osviežia váš stôl a nezaťažia žalúdok
Oškvarková nátierka
Potrebujeme:
- 500 g oškvarkov
- 1 až 2 PL plnotučnej horčice
- soľ
Postup: K pomletým oškvarkom pridáme horčicu, osolíme a dôkladne premiešame. Natrieme na celozrnný chlieb a dochutíme pažítkou alebo cibuľou.
Tiež by vás mohlo zaujať: Tip od šéfkuchára: Vynikajúca domáca paštéta patrí k zime – spravte si ju aj vy
Chrenová nátierka
Potrebujeme:
- 3 PL kyslej smotany
- 2 PL masla
- 2 PL chrenu (čerstvý alebo sterilizovaný)
- soľ
- čierne mleté korenie
Postup: Suroviny spracujeme na hladkú nátierku. Dochutíme soľou, čiernym korením a podávame s cherry paradajkami.
Tiež by vás mohlo zaujať: Tip na raňajky či studenú večeru: Nátierky sú jednoduché a chutia každému
Zemiaková nátierka
Potrebujeme:
- 100 g zemiakov
- 1 PL sladkej smotany
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL pikantného kečupu
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 ČL worčestrovej omáčky
- 1 ČL sójovej omáčky
- 1 ČL mletej červenej papriky
- 2 kyslé uhorky
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Potom ich nastrúhame na jemno, pridáme smotanu a dôkladne premiešame. Nakrájané uhorky, nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak i koreniny nasypeme k zmesi a znova zamiešame. Necháme v chlade odstáť a podávame.
Ktoré ďalšie chutné a zdravé nátierky si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom .
Zdieľať na