Talianska zeleninová pochúťka: Polievku minestrone si zamilujete

Domáca Minestrone polievka

plnielanu.sk

Poznáte polievku minestrone? Je to veľmi chutná talianska polievka, ktorej základom je predovšetkým veľa zeleniny. Každá domácnosť ju ale pripravuje inak. Môžete použiť také druhy zeleniny, aké máte práve k dispozícii, poprípade sa riadiť aktuálnou sezónnosťou surovín. Ak nechcete čisto zeleninovú polievku, môžete ju ozvláštniť napr. nastrúhaným parmezánom, klobáskou či kúskami slaninky ako som spravila aj ja v tomto recepte.

Potrebujeme:

  • 1 plechovku (425 ml) červených fazúľ
  • 1,2 l vývaru
  • za hrsť oravskej slaniny
  • koreňovú zeleninu podľa chuti (mrkva, petržlen, zeler)
  • kúsok kalerábu
  • 1 ks malej cibule
  • trochu bielej časti póru
  • 4 PL paradajkového pretlaku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • petržlenovú vňať
  • 1 PL masla
  • pár kvapiek oleja
  • 1 ks bobkového listu
  • bazalku, korenie, soľ

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Diétny bojovník proti rakovine: Pripravte si karfiolovú polievku


Postup:

Nasucho si opečieme nadrobno nakrájanú slaninku, ktorú odložíme bokom.
   
Na masle a troche oleja popražíme najemno nakrájanú cibuľu a pór.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Cesnaková polievka: Počas zimných dní zahreje a nakopne imunitu


Pridáme koreňovú zeleninu, kaleráb, pretlačený cesnak a na záver slaninu. Všetko poriadne premiešame, okoreníme a chvíľu pražíme. Ak je potrebné, môžeme zeleninu trochu podliať vývarom.
   
Keď budeme mať zeleninu opraženú, zalejeme ju vývarom, podľa chuti ešte okoreníme, osolíme, pridáme bobkový list a chvíľu povaríme.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč


Je čas na pretlak. Po pridaní pretlaku varíme cca 15 minút (kým sa nám zelenina neuvarí do polomäkka).
   
Nakoniec pridáme červenú fazuľku, petržlenovú vňať a bazalku. Ak je potreba ešte môžeme polievku ochutiť. Varíme ešte pár minút.

Varíte si doma polievku Minestrone? Ako si ju pripravujete vy? Napíšte ostatnými čitateľmi v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close