Ako zvýrazniť chuť rýb či morských plodov? S týmto domácim korením bude každý dar mora chutiť ako od šéfkuchára!

ryba na tanieri

Vyskúšajte si vyrobiť toto domáce korenie (Zdroj: Freepik/KamranAydinov)

Hľadáte to najlepšie korenie na ryby, ktoré si môžete pripraviť doma, a ktoré zvýrazní chuť vašich rýb alebo morských plodov? Potom sa vám bude páčiť tento domáci recept, ktorý je rýchly, jednoduchý a hotový za 5 minút.

Ingrediencie:

½ lyžičky zelerovej soli
1 lyžica údenej papriky
½ lyžičky sušenej petržlenovej vňate
1 lyžička sušeného kôpru
½ lyžičky zázvorového prášku
½ lyžičky cibuľových granúl
½ lyžičky cesnakových granúl
½ lyžičky nového korenia

Postup:

Do stredne veľkej misky pridajte údenú papriku, zelerovú soľ a sušenú petržlenovú vňať. Potom primiešajte sušený kôpor, zázvorový prášok, cibuľové a cesnakové granule a všetko dôkladne premiešajte, aby sa zmes spojila.

Zmes korenia preneste do vzduchotesnej nádoby a skladujte na mieste mimo priameho slnečného žiarenia.

Toto korenie môžete použiť na všetky druhy rýb (Zdroj: Freepik/KamranAydinov)

Túto zmes korenia môžete použiť priamo na ryby alebo mäkkýše po ochutení soľou a čiernym korením. Prípadne pokvapkajte alebo potrite rybím olejom podľa vlastného výberu, pridajte zmes korenia a použite ako marinádu.

Návod na skladovanie

Ak sa zmes skladuje správne, t. j. mimo priameho slnečného žiarenia a nie je príliš vystavená vzduchu, mala by vydržať až 6 mesiacov alebo dlhšie, ak ste vyrobili dostatočne veľkú dávku.



Zdroj: plnielanu.sk, thedinnerbite.com
Odporúčame