Ako zvýrazniť chuť rýb či morských plodov? S týmto domácim korením bude každý dar mora chutiť ako od šéfkuchára!

ryba na tanieri

Vyskúšajte si vyrobiť toto domáce korenie (Zdroj: Freepik/KamranAydinov)

Hľadáte to najlepšie korenie na ryby, ktoré si môžete pripraviť doma, a ktoré zvýrazní chuť vašich rýb alebo morských plodov? Potom sa vám bude páčiť tento domáci recept, ktorý je rýchly, jednoduchý a hotový za 5 minút.

Ingrediencie:

½ lyžičky zelerovej soli
1 lyžica údenej papriky
½ lyžičky sušenej petržlenovej vňate
1 lyžička sušeného kôpru
½ lyžičky zázvorového prášku
½ lyžičky cibuľových granúl
½ lyžičky cesnakových granúl
½ lyžičky nového korenia

Postup:

Do stredne veľkej misky pridajte údenú papriku, zelerovú soľ a sušenú petržlenovú vňať. Potom primiešajte sušený kôpor, zázvorový prášok, cibuľové a cesnakové granule a všetko dôkladne premiešajte, aby sa zmes spojila.

Zmes korenia preneste do vzduchotesnej nádoby a skladujte na mieste mimo priameho slnečného žiarenia.

Toto korenie môžete použiť na všetky druhy rýb (Zdroj: Freepik/KamranAydinov)

Túto zmes korenia môžete použiť priamo na ryby alebo mäkkýše po ochutení soľou a čiernym korením. Prípadne pokvapkajte alebo potrite rybím olejom podľa vlastného výberu, pridajte zmes korenia a použite ako marinádu.

Návod na skladovanie

Ak sa zmes skladuje správne, t. j. mimo priameho slnečného žiarenia a nie je príliš vystavená vzduchu, mala by vydržať až 6 mesiacov alebo dlhšie, ak ste vyrobili dostatočne veľkú dávku.



Zdroj: plnielanu.sk, thedinnerbite.com

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close