Leto nám už pomaly máva na rozlúčku a vy si preto už chvalabohu nemusíte dávať taký prehnaný pozor na líniu. Doprajte si preto po dlhej dobe držania diét, konečne niečo dobré. Do tejto kategórie u mnohých z vás istotne patria aj čokoládové koláče. Keď sa k tomu pridá aj fakt, že sú hotové raz dva, asi nebudete dlho váhať…
Bleskový a nepečený čokoládový koláč
Potrebujeme:
- 500 gr. jemného tvarohu
- 300 gr. čokolády
- 1 tmavé BeBe keksy
- 100 gr. masla
- 1 šľahačkovú smotanu
- 100 gr. čokolády
- 140 ml. šľahačky
Postup: Keksy rozdrvíme, zmiešame s roztopeným maslom a natlačíme do okrúhlej tortovej formy. V miske si rozmiešame tvaroh so šľahačkou a pridáme ku nim postrúhanú čokoládu. Túto hmotu vylejeme na korpus a zarovnáme. V 140 ml. šľahačky roztopíme 100 gr. čokolády, necháme chvíľu vychladnúť a nalejeme na plnku. Dáme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.
Mohlo by vás zaujať: Skvelé sladké variácie: Tieto koláče si vaša návšteva bude pamätať poriadne dlho
Rýchly koláč
Potrebujeme:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček mlieka
- 1 hrnček cukru
- ½ hrnčeka oleja
- 1 vajce
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica kakaa
- 100 gr. čokolády
Na vrch koláča:
- 100 gr. bielej čokolády
- plátky mandlí
- jahodový lekvár
Postup: V jednej miske spolu zmiešame všetky suché suroviny a v druhej miske zmiešame všetky mokré suroviny. Následne vylejeme tekutú časť cesta do suchých prísad a vymiešame. Hnedú čokoládu pokrájame na kúsky a vmiešame do cesta. Cesto vylejeme na vymastený plech a dáme piecť do rúry pri teplote 180°C asi na 40 – 45 minút. Po upečení natrieme lekvárom, polevou z bielej čokolády a posypeme plátkami mandlí.
Mohlo by vás zaujať: Osviežujúce citrónové koláče: Zamaškrtíte si na nich aj vy?
Jednoduchý čokoládový zákusok
Potrebujeme:
- 200 gr. cukru
- 100 gr. masla
- 80 gr. hladkej múky
- 50 gr. čokolády
- 2 vajcia
- ½ prášku do pečiva
Postup: Rozlámanú čokoládu rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli. Keď je zmes roztopená, pridáme do nej všetky ostatné suroviny a poriadne ich premiešame. Nalejeme na vymastený plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 30 minút, resp. pokiaľ koláč nestuhne. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Aké ďalšie recepty na prípravu chutných zákuskov poznáte? Napíšte do diskusie pod článkom.
Zdieľať na