Tento šalát býva veľmi obľúbeným v reštauráciach počas obedových menu a samozrejme ešte väčším obľúbencom je u zákazníkov. My si nepripravíme úplne pravý Cézar šalát, ale podobnú verziu, ktorá je rovnako vynikajúca. Za použitia šalátu, kuracieho mäsa, bagetky a dressingu máte behom chvíle hotovú výživnú večeru alebo obed.
Mimochodom, prečo sa tento šalát volá Cézar? Nie, nie je to kvôli rímskemu cisárovi. Tvorcom šalátu je taliansky kuchár, ktorý pôsobil v Spojených štátoch – Cesare Cardini. Šalát vznikol údajne pri príležitosti osláv amerického Dňa nezávislosti a to 4. júla 1924.
Potrebujeme (4 porcie):
- 500 g ľadového šalátu
- 500 g kuracích pŕs
- bagetu
- 4 vajíčka
- 3 PL majonézy
- 30 g kapari
- nastrúhaný parmezán
- 1 PL horčice
- 5 PL olivového oleja
- 100 ml smotany na šľahanie
- sušené bylinky
- soľ, korenie
Postup:
Do misky dáme majonézu, kapari, horčicu, smotanu, olivový olej a 30 g parmezánu. | |
Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Výdatný Cézar šalát od Jamieho Olivera: Inšpirujte sa jeho postupom |
|
Suroviny rozmixujeme do krémového dressingu. | |
Šalát si opláchneme a natrháme na menšie časti. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Svieži šalát s limetkovým dresingom: Obed ako stvorený pre horúce dni |
|
Vmiešame doň pripravený dressing. | |
Na troche oleja opražíme ochutené kocky kuracieho mäsa. | |
Mohlo by vás zaujímať: Famózny burger bez mäsa? Poradíme, ako na to! Je jednoduchý a chutí výborne |
|
To isté spravíme s nakrájanou bagetkou ochutenou sušenými bylinkami. | |
Uvaríme vajíčka a nakoniec všetko naservírujeme na tanier. |
Pripravujete si doma Caesar šalát? Napíšte ostatným čitateľom svoj recept v diskusii pod článkom.
Zdieľať na