Dnes si pripravíme cestoviny s omáčkou pripravenou z póru, syru a šampiňónov. Pór je nedocenená ingrediencia a v kuchyniach sa používa málo. Pritom je to zelenina s výbornou chuťou a zdraviu veľmi prospešná.
Potrebujeme:
– 300 g póru (biela, bledozelená časť)
– 200 g šampiňónov
– 100 g syru Niva
– cibuľu
– 300 g cestovín
– 2 dcl zeleninového vývaru
– maslo
– soľ
Postup:

1. Dáme variť cestoviny. Na masle si orestujeme nakrájaný pór, podlejeme vývarom a necháme dusiť.

2. Opražíme si cibuľku, pridáme šampiňóny a rovnako ich necháme podusiť.

3. Pridáme syr, ktorý sa nám na hubách rozpustí a poriade premiešame.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Syrovo-špenátové cestoviny: Hotové rýchlo a za pár eur

4. Uvarené cestoviny scedíme.

5. Pór rozmixujeme, pridáme k šampiňónom. Omáčku necháme prevrieť. môžeme dochuti,ť ak je to potrebné.

Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!
Zdieľať na