FOTORECEPT Hubový stroganov na víne si okamžite zamilujete: Zasýti mäsožravcov aj vegetariánov!

Hubový stroganov

Vyskúšajte rýchly recept s výbornou chuťou (Zdroj: MZ)

Mali ste posledné dni príliš veľa mäsa? Najvyšší čas dopriať si niečo bezmäsité. Vhodnou alternatívou môže byť hubový stroganov, ktorý aj vďaka nášmu fotoreceptu zvládne pripraviť naozaj každý. Z nižšie uvedeného množstva vznikne približne 4 až 5 porcií.

Potrebujeme

  • 3Pl olivového oleja
  • 80 g masla
  • 1 žltá cibuľa
  • 600 gramov bielych šampiňónov
  • hubový bujón
  • 150 gramov pasírovaných paradajok
  • 3 dcl bieleho suchého vína
  • 5 PL sójovej omáčky
  • 2 PL horčice
  • 1 biely jogurt
  • mletá rasca
  • červená mletá paprika
  • soľ a čierne mleté korenie

Postup

Do vyššieho hrnca dáme olivový olej s maslom, ktoré necháme rozpustiť. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľku, ktorú smažíme dozlatista.

(Zdroj: MZ)

Pridáme poriadne umyté a na menšie kúsky nakrájané šampiňóny. Podlejeme približne 2,5 dcl vody. Možno sa vám bude zdať, že tých šampiňónov je veľa, no vedzte, že po chvíľke sa výrazne zmenšia. Hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme šampiňóny dusiť.

(Zdroj: MZ)

Po približne 15 až 20 minútach pridáme pasírované paradajky, ešte deci vody a hubový bujón. Dochutíme soľou a koreninami. Celé to premiešame a necháme variť na menšom plameni.

(Zdroj: MZ)

Medzitým si v ďalšom hrnci necháme na 5 minút zovrieť víno. Následne pridáme horčicu a sójovú omáčku a celé to za občasného miešania necháme povariť ešte 5 minút.

(Zdroj: MZ)

Túto zmes následne prelejeme do hrnca so šampiňónmi a po lyžičkách za stáleho miešania pridávame biely jogurt. Necháme dovariť posledných 5 minút.

(Zdroj: MZ)

Hotový stroganov podávame napríklad s ryžou basmati. Môžeme ju dochutiť nadrobno nasekanými lístočkami koriandra. Dobrú chuť!

(Zdroj MZ)

 

Odporúčame