Mali ste posledné dni príliš veľa mäsa? Najvyšší čas dopriať si niečo bezmäsité. Vhodnou alternatívou môže byť hubový stroganov, ktorý aj vďaka nášmu fotoreceptu zvládne pripraviť naozaj každý. Z nižšie uvedeného množstva vznikne približne 4 až 5 porcií.
Potrebujeme
- 3Pl olivového oleja
- 80 g masla
- 1 žltá cibuľa
- 600 gramov bielych šampiňónov
- hubový bujón
- 150 gramov pasírovaných paradajok
- 3 dcl bieleho suchého vína
- 5 PL sójovej omáčky
- 2 PL horčice
- 1 biely jogurt
- mletá rasca
- červená mletá paprika
- soľ a čierne mleté korenie
Postup
Do vyššieho hrnca dáme olivový olej s maslom, ktoré necháme rozpustiť. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľku, ktorú smažíme dozlatista.

Pridáme poriadne umyté a na menšie kúsky nakrájané šampiňóny. Podlejeme približne 2,5 dcl vody. Možno sa vám bude zdať, že tých šampiňónov je veľa, no vedzte, že po chvíľke sa výrazne zmenšia. Hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme šampiňóny dusiť.

Po približne 15 až 20 minútach pridáme pasírované paradajky, ešte deci vody a hubový bujón. Dochutíme soľou a koreninami. Celé to premiešame a necháme variť na menšom plameni.

Medzitým si v ďalšom hrnci necháme na 5 minút zovrieť víno. Následne pridáme horčicu a sójovú omáčku a celé to za občasného miešania necháme povariť ešte 5 minút.

Túto zmes následne prelejeme do hrnca so šampiňónmi a po lyžičkách za stáleho miešania pridávame biely jogurt. Necháme dovariť posledných 5 minút.

Hotový stroganov podávame napríklad s ryžou basmati. Môžeme ju dochutiť nadrobno nasekanými lístočkami koriandra. Dobrú chuť!

Zdieľať na
Zdieľaní