FOTORECEPT Kuracie prsia s mozzarellou, bazalkou a paradajkami: Chutné a rýchle

Kuracie prsia s mozarellou

plnielanu.sk/Michaela

Nedeľa býva u mnohých rodín dňom, keď sa všetci najedia spoločne pri jednom stole. Preto nejedna domáca pani každú nedeľu premýšľa, čo chutné tentokrát pripraví. Veľmi často zvíťazí kuracie mäso, keďže je pomerne nenáročné na prípravu a čas. Dnes sme pre vás pripravili kuracie prsia na taliansky spôsob. Tie sú vhodné pripraviť práve na rodinný obed, pretože sú vynikajúce a zároveň na tanieri vyzerajú veľmi dobre. Pochutí sa na nich celá rodina.

Mimochodom, kuracie mäso patrí medzi najzdravšie druhy mäsa, samozrejme, pokiaľ zohľadníme pôvod kurčaťa. Nechýba v jedálnom lístkui ľudí, ktorí preferujú zdravý životný štýl, pretože je bohaté na bielkoviny, aminokyseliny (tryptofán, cystín, izoleucín, valín, tyrozín). Najznámejšia je aminokyselina tryptofán, ktorá pomáha pri získavaní psychickej pohody, bojuje proti úzkosti a depresiám. Ďalej sú v kuracom mäse zastúpené vitamíny skupiny B, selén, fosfor a cholín.

Potrebujeme (na tri porcie):

  • 3 kuracie prsia
  • 2 mozzarelly
  • 4 kríčkové paradajky
  • hrsť bazalky
  • hrsť olív
  • provensálske bylinky alebo iné korenie
  • soľ

Postup:

Kuracie prsia si narežeme, okoreníme, osolíme.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapekané kuracie prsia s hermelínom: Skvele ich dopĺňa čerstvý šalát


Na hrubšie plátky si nakrájame mozzarellu, paradajku, olivy a umyjeme si bazalkové listy.
   
Jednotlivé narezané medzery striedavo naplníme pripravenými surovinami.

Mohlo by vás zaujímať: Slanina! 9 chlapských super receptov, ktoré musíte skúsiť!


Pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť do rúry.

Máte radi kuracinu? Aké jedlá si z nej pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close