FOTORECEPT Najlepšia pečená kačka, akú ste kedy jedli: Chrumkavá koža a jemné mäsko, dali sme do nej jablká!

Pečená kačica fotorecept

Dobre upečenej kačke odolá iba málokto (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Jeseň sa už tradične spája s hydinovými hodmi. Prevažujú najmä husy a kačky, preto sme pri najbližšom nedeľnom obede nemuseli dlho uvažovať nad tým, čo dobré si pripravíme. Chrumkavá kačka v kombinácii so sladkou kapustou a knedľou zabodovali v našej rodine na plnej čiare.

Potrebujeme

  • 1 kačka
  • 2 jablká
  • 2 PL bravčovej masti
  • 1 červená kapusta
  • 5 PL hnedého cukru
  • 2 PL octu
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • rasca

Postup

Kačku poriadne nasolíme z každej strany a trochu soli dáme i do vnútra. Rovnako postupujeme aj v prípade celej rasce. Následne ju necháme aspoň tridsať minút odpočívať.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Medzitým si nakrájame jablko. Polovicu na kocky a druhú polovicu na plátky. Plátky vložíme pod kačku, kocky do jej vnútra.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Kačku poriadne prikryjeme alobalom, ak máte dostatočne veľký pekáč s pokrievkou, môžete zvoliť aj túto možnosť. Rúru dáme vyhriať na 180 stupňov a kačku pečieme zhruba 90 minút.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Následne odoberieme alobal, a pečieme ešte ďalšiu hodinu. Nezabudneme kačku priebežne otáčať, aby bola chrumkavá z každej strany. Zatiaľ čo sa kačica pečie, pripravíme si kapustu. Začneme pokrájaním cibuľky, ktorú opečieme na bravčovej masti do zlatista. Pridáme cukor, zamiešame a chvíľu poopekáme. Následne pridáme pokrájanú kapustu, ocot, trochu soli, trochu čierneho mleté korenia a podlejeme trochou vody. Prikryjeme pokrievkou a dusíme, až kým nie je kapusta mäkká tak, ako ju máme radi.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Približne 30 minút pred koncom pridáme ku kapuste postrúhané jablko a poriadne zamiešame. Pozor, pripraviť kapustu trvá dlhší čas, ale tá chuť stojí za to.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Ako ďalšie prílohy môžete zvoliť knedľu alebo lokše, poprípade oba varianty. Odporúčame podávať s trochou piva. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Sledujte náš Facebook

Zdroj: plnielanu.sk/MZ
Odporúčame