Ak chcete rýchlo nakŕmiť a zároveň potešiť rodinu skvelým jedlom stavte na rybu s týmto výnimočným pyré, ktoré budete mať hotové za pár minút. Pár krokov, pár ingrediencií a môžete obed podávať na stôl.
Potrebujeme (na 4 porcie):
- 4 pstruhy
- 1 hrnček hladkej múky
- 5 PL sladkej mletej papriky
- 400 g mrazeného hrášku
- ½ citrónovej šťavy
- 1 dcl vriacej vody
- 1 cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- 20 g masla
- olej
- soľ, korenie
Postup:
![]() |
Pstruhy umyjeme, zvnútra osolíme, okoreníme a poriadne vyutierame. Následne ich obalíme v zmesi z hladkej múky a mletej papriky. |
Mohlo by vás zaujímať: Vianočnou rybou nemusí byť iba kapor: Inšpirujte sa týmito tipmi |
|
![]() |
Sprudka opečieme z oboch strán na troške oleja a dáme na 200°C do rúry. Pečieme 15 minút. |
![]() |
V hrnci si na rozpustenom masle opražíme cibuľu a cesnak. |
Mohlo by vás zaujímať: Makrela je mastná, ale zdravá: V čom všetkom môže vášmu telu prospieť? |
|
![]() |
Pridáme hrášok, poriadne premiešame, ochutíme soľou a korením. Po chvíľke podlejeme vodou, necháme znovu zovrieť a po zovretí ešte povaríme 2-3 minútky. |
![]() |
Hrášok rozmixujeme, dochutíme citrónom, korením a podávame spolu s upečeným pstruhom. |
Mohlo by vás zaujať: Dokonalý burger je umenie: 7 trikov, ktoré vám zaručene prinesú úspech
Na aké spôsoby si doma pripravujete pstruha vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.
Zdieľať na