Hviezdou tohto receptu sú typické plody mora – krevety. Nie všetci ľudia sú ich zástancom, niektorí nad nimi krútia hlavou a boja sa ich ochutnať. No nie je sa čoho báť. Mäsko tejto morskej špeciality je naozaj lahodné, mäkké a ľahko sa rozpúšťa na jazyku. Krevety sú navyše veľmi zdravé, obsahujú veľa bielkovín a veľmi nízky podiel tukov. Ak ste zvyknutí na zeleninové šaláty s kuracím mäsom, skúste zmenu a to zameniť kuracinku za krevety opečené v tejto chutnej marináde.
Potrebujeme:
- 200 g vylúpaných malých kreviet
- 150 g šalátu
- 100 g sušených paradajok
- 2 menšie avokáda
- 50 g parmezánu
- korenie
- tortilly
Marináda:
- 2 PL medu
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 malú chilli papričku
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie
Postup:
![]() |
Najskôr si spravíme zmes, v ktorej budeme marinovať krevety. V miske si zmiešame med, citrónovú šťavu, nakrájanú chilli papričku, pretlačený cesnak a dochutíme soľou a korením. |
Mohlo by vás zaujať: Zdravé a chutné avokádo: Skúste výborné recepty pre teplú aj studenú kuchyňu |
|
![]() |
Krevety dáme do igelitového vrecka, primiešame do nich pripravenú zmes a dáme do chladničky na 8 minút. |
![]() |
Očistené avokádo si nakrájame na malé kocky, posypeme korením a nakvapkáme naň trochu citrónovej šťavy, aby nezhnedlo. |
Mohlo by vás zaujať: Letné šaláty: Zdravé a chutné inšpirácie, ktoré vás zasýtia |
|
![]() |
Vložíme ho do misky spolu s natrhaným šalátom a nakrájanými paradajkami. |
![]() |
Krevety sprudka opečieme na panvici, zbavíme ich prebytočnej marinády a zamiešame do šalátu. |
Mohlo by vás zaujať: Rýchle cestovinové šaláty: Originálna chuť vás poteší nielen v lete |
|
![]() |
Podávame s opečenými tortillami a nastrúhaným parmezánom. |
![]() |
Dobrú chuť! |
Patria avokádo a krevety medzi vaše obľúbené potraviny? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na