Palacinky sú v našej rodine mimoriadne obľúbeným jedlom. Dajú sa pripraviť veľmi rýchlo a zároveň sú ľahko prispôsobiteľné. Vyskúšajte si spolu s nami urobiť palacinky, ktoré sme naplnili mletým mäsom. Garantujeme vám, že sa budete zalizovať až za ušami.
Potrebujeme
Cesto
- 3 dcl mlieka
- 2 dcl vody
- 1 dcl oleja
- 2 vajcia
- 200 g špaldovej múky
- štipka soli
Mäsová náplň
- 2 PL bravčovej masti
- 2 žlté cibule
- 4 mrkvy
- 3 petržleny
- kúsok zeleru
- 1 kg mletého mäsa (mix hovädzieho a bravčového)
- 2 plechovky pasírovaných paradajok
- parmezán
- soľ
- sušená bazalka
Postup
Najskôr si urobíme cesto. Postup je veľmi jednoduchý. Všetky ingrediencie zmiešame dokopy, vyšľaháme a necháme odstáť približne 30 minút. Potom po častiach vylievame cesto na panvicu. Opekáme z každej strany do zlatista.
Teraz je čas na náplň. Na masti opečieme cibuľku do zlatista.
Pridáme na drobné kúsky pokrájanú mrkvu, petržlen a zeler.
Poopekáme. Pridáme mleté mäso, soľ, čierne mleté korenie a poriadne zamiešame. Keď vidíme, že sa mäso zatiahlo a je hotové, pridáme do hrnca pasírované paradajky. Dochutíme ešte sušenou bazalkou.
Palacinky naplníme teplou mäsovou zmesou. Na vrch mäsa pridáme dostatok parmezánu. Neodporúčame vymieňať ho za iný druh syra.
Palacinku zrolujeme, dozdobíme a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Zdieľať na