FOTORECEPT Najchutnejšie slané palacinky na svete! Mäsová náplň si vás získa

Slané palacinky recept

Takéto palacinky zasýtia každého v rodine (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Palacinky sú v našej rodine mimoriadne obľúbeným jedlom. Dajú sa pripraviť veľmi rýchlo a zároveň sú ľahko prispôsobiteľné. Vyskúšajte si spolu s nami urobiť palacinky, ktoré sme naplnili mletým mäsom. Garantujeme vám, že sa budete zalizovať až za ušami.

Potrebujeme

Cesto

  • 3 dcl mlieka
  • 2 dcl vody
  • 1 dcl oleja
  • 2 vajcia
  • 200 g špaldovej múky
  • štipka soli

Mäsová náplň

  • 2 PL bravčovej masti
  • 2 žlté cibule
  • 4 mrkvy
  • 3 petržleny
  • kúsok zeleru
  • 1 kg mletého mäsa (mix hovädzieho a bravčového)
  • 2 plechovky pasírovaných paradajok
  • parmezán
  • soľ
  • sušená bazalka

Postup

Najskôr si urobíme cesto. Postup je veľmi jednoduchý. Všetky ingrediencie zmiešame dokopy, vyšľaháme a necháme odstáť približne 30 minút. Potom po častiach vylievame cesto na panvicu. Opekáme z každej strany do zlatista.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Teraz je čas na náplň. Na masti opečieme cibuľku do zlatista.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pridáme na drobné kúsky pokrájanú mrkvu, petržlen a zeler.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Poopekáme. Pridáme mleté mäso, soľ, čierne mleté korenie a poriadne zamiešame. Keď vidíme, že sa mäso zatiahlo a je hotové, pridáme do hrnca pasírované paradajky. Dochutíme ešte sušenou bazalkou.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Palacinky naplníme teplou mäsovou zmesou. Na vrch mäsa pridáme dostatok parmezánu. Neodporúčame vymieňať ho za iný druh syra.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Palacinku zrolujeme, dozdobíme a môžeme podávať. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Prehľad top kúpeľov a wellness na Slovensku: Čítajte viac!

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame