Zelerová polievka je dôkazom, že aj jednoduché ingrediencie dokážu vytvoriť skutočný gurmánsky zážitok. Táto krémová delikatesa zahreje, zasýti a pritom nezaťaží – ideálny výber na zimné dni. V našom fotorecepte vám ukážeme, ako si ju pripraviť rýchlo a jednoducho, aby chutila ako z luxusnej reštaurácie.
Potrebujeme:
- 2 cibule
- 2 PL oleja
-
500 g zeleru
-
3 ks zemiakov
- 2 l vody
- 2 kuracie bujóny
-
100 ml smotany na šľahanie
-
2 ČL údenej papriky
- 2 ČL soli
- 1 ČL kari
- 1 ČL zázvoru
- 1 Čl mletého cesnaku
- 1 Čl kardamómu
- trochu čili
- med
Postup:
Začneme jednoduchým pripravením si základu. Cibuľu nakrájame na malé kúsky a opražíme ju do zlatista na oleji.
Všetky koreniny zmiešame v jednej miske, a keď je cibuľa opražená do zlatista, prisypeme ich do hrnca. Len krátko popražíme.
Následne pridáme do hrnca nakrájané zemiaky, zamiešame s koreninami a popražíme.
Pridáme zeler a zalejeme vodou.
Varíme pod pokrievkou až do zmäknutia. Na záver prilejeme smotanu a poriadne polievku rozmixujeme.
Červenú cibuľku nakrájame na plátky a orestujeme alebo udusíme. Na záver k nej pridáme lyžicu medu a ozdobíme tak polievku. Dobrú chuť!
Zdieľať na