FOTORECEPT Lahodná polievka zo zeleru: Vďaka správne zvoleným koreninám zahreje aj počas tuhej zimy

Kari, zázvor a čili vás poriadne zahrejú (Zdroj: Plnielanu.sk)

Zelerová polievka je dôkazom, že aj jednoduché ingrediencie dokážu vytvoriť skutočný gurmánsky zážitok. Táto krémová delikatesa zahreje, zasýti a pritom nezaťaží – ideálny výber na zimné dni. V našom fotorecepte vám ukážeme, ako si ju pripraviť rýchlo a jednoducho, aby chutila ako z luxusnej reštaurácie.

Potrebujeme:

  • 2 cibule
  • 2 PL oleja
  • 500 g zeleru
  • 3 ks zemiakov
  • 2 l vody
  • 2 kuracie bujóny
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 2 ČL údenej papriky
  • 2 ČL soli
  • 1 ČL kari
  • 1 ČL zázvoru
  • 1 Čl mletého cesnaku
  • 1 Čl kardamómu
  • trochu čili
  • med

Postup:

Začneme jednoduchým pripravením si základu. Cibuľu nakrájame na malé kúsky a opražíme ju do zlatista na oleji.

praženie cibule, fotorecept, zelerová polievka
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Všetky koreniny zmiešame v jednej miske, a keď je cibuľa opražená do zlatista, prisypeme ich do hrnca. Len krátko popražíme.

koreniny, fotorecept, zelerová polievka
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Následne pridáme do hrnca nakrájané zemiaky, zamiešame s koreninami a popražíme.

 fotorecept, zelerová polievka
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Pridáme zeler a zalejeme vodou.

 fotorecept, zelerová polievka
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Varíme pod pokrievkou až do zmäknutia. Na záver prilejeme smotanu a poriadne polievku rozmixujeme.

 fotorecept, zelerová polievka
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Červenú cibuľku nakrájame na plátky a orestujeme alebo udusíme. Na záver k nej pridáme lyžicu medu a ozdobíme tak polievku. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Sledujte nás aj na Instagrame

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame