FOTORECEPT Famózne syrové rožky s medvedím cesnakom: Slaná chuťovka k telke aj pre návštevu

Syrové rožky s medvedím cesnakom, Fotorecept

Syrové rožky s medvedím cesnakom sú slanou chuťovkou z neobyčajného cesta (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Kysnuté alebo linecké? Ak sa chytáte piecť slané pečivo a neviete ktorému cestu dať prednosť, vyskúšajte náš recept na syrové rožky s medvedím cesnakom. Nadýchané mäkké rožteky sa tvária ako kysnuté, no keď do nich zahryznete, prekvapia vás krehkosťou a jemnou maslovou chuťou. Slaná pochúťka ako ušitá na jarné večere.

Budeme potrebovať:

  • 20 g čerstvých kvasníc
  • 50 ml mlieka
  • 1 lyžičku cukru
  • 500 g polohrubej múky
  • 250 g masla
  • 200 g tvrdého syra
  • 2 vajcia
  • hrsť čerstvého medvedieho cesnaku
  • 3 lyžičky soli
  • semienka na posypanie

Mohlo by vás zaujať: Skvelé slané pochúťky: Hodia sa na grilovačky aj rodinnú oslavu


Postup:

Syrové rožky s medvedím cesnakom, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

1. Kvasnice s cukrom rozmiešame vo vlažnom mlieku, odložíme na teplé miesto a počkáme na kvások.

Syrové rožky s medvedím cesnakom, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

2. Zatiaľ môžeme preosiať múku do väčšej misy. Pridáme zmäknuté maslo, žĺtky z vajíčok, nastrúhaný syr a nasekaný medvedí cesnak. Dochutíme soľou a zalejeme kváskom.

Syrové rožky s medvedím cesnakom, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

3. Suroviny dôkladne vymiesime. Varechou by to išlo ťažko, takže vyhrnieme rukávy a cesto vypracujeme ručne. Cesto sa môže zdať príliš tuhé, no presne také má byť. Misu zakryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.

Syrové rožky s medvedím cesnakom, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

4. Vykysnuté cesto preložíme na dosku na vaľkanie a rozdelíme na 3 časti. Každú rozgúľame do tvaru pizze, prerežeme do kríža a potom ešte raz do tvaru X. Vznikne 8 trojuholníkov.


Mohlo by vás zaujať: Medvedí cesnak 5-krát inak: Takto ho budete mať po ruke celý rok!


Syrové rožky s medvedím cesnakom, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

5. Trojuholníky postupne zavinieme do tvaru rožka tak, že chytíme hrubší koniec a zrolujeme smerom k špicu.

Syrové rožky s medvedím cesnakom, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

6. Rožky preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahanými bielkami. Vrch posypeme semienkami, aké máme doma. Napríklad makom, sezamom, ľanovými, či konopnými semienkami.

Syrové rožky s medvedím cesnakom, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

7. Pečieme v rúre, vyhriatej na 180 °C a pečieme 10 až 15 minút. Keď rožky podrastú a majú zlatohnedý nádych, máme hotovo.



 

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close