FOTORECEPT Thajské zelené kari: Obed z jedného hrnca vás prenesie do exotiky

thajské zelené kari

Thajské zelené kari s cuketou a kuracím mäsom (Zdroj: Plnielanu.sk)

Máte radi ázijskú kuchyňu? Tá ponúka pestré možnosti na prípravu pokrmov. Nečudo, že tradičné recepty sa v rôznych verziách udomácnili aj na Slovensku. Skvelé je, že na ňu netreba už ani ťažko zohnateľné ingrediencie. Práve naopak.

Potrebujeme:

  • 2 žlté cibule
  • 800 g kuracích pŕs
  • thajskú zelenú kari pastu
  • kari korenie
  • 2 cukety
  • 1 konzervu ananásu
  • 1 smotanu na varenie
  • olej
  • 2 hrste hráškových strukov

Postup:

Cibuľu nakrájame na jemné kúsky. Na horúcom oleji ju opečieme do zlatista.

cibuľa na panvici
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Kuracie prsia umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Keď je cibuľa hotová, pridáme prsia do hrnca.

mäso na panvici
(Zdroj: Plnielanu.sk)

K mäsu pridáme aj za 1 ČL kari pasty. Premiešame a počkáme, kým sa mäso nezatiahne. Následne ho podlejeme vodou.

thajské zelené kari varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Cuketu nakrájame na kolieska a pridáme do hrnca.

cuketa nakrájaná na krúžky
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Všetko osolíme a pridáme aj kari korenie.

kari korenie do jedla
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Zmes je pikantnejšia, a preto na zmiernenie štipľavosti a takisto na osvieženie chuti pridáme do hrnca ananás z konzervy. Dodá skvelú chuť. Primiešame tiež mladé hráškové struky.

príprava thajského zeleného kari
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Na záver prilejeme už iba smotanu na varenie, premiešame a povaríme ešte pár minút.

smotana a thajské zelené kari
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Podávame s ryžou. Dobrú chuť!

thajské zelené kari na tanieri
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame