Máte radi ázijskú kuchyňu? Tá ponúka pestré možnosti na prípravu pokrmov. Nečudo, že tradičné recepty sa v rôznych verziách udomácnili aj na Slovensku. Skvelé je, že na ňu netreba už ani ťažko zohnateľné ingrediencie. Práve naopak.
Potrebujeme:
- 2 žlté cibule
- 800 g kuracích pŕs
- thajskú zelenú kari pastu
- kari korenie
- 2 cukety
- 1 konzervu ananásu
- 1 smotanu na varenie
- olej
- 2 hrste hráškových strukov
Postup:
Cibuľu nakrájame na jemné kúsky. Na horúcom oleji ju opečieme do zlatista.

Kuracie prsia umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Keď je cibuľa hotová, pridáme prsia do hrnca.

K mäsu pridáme aj za 1 ČL kari pasty. Premiešame a počkáme, kým sa mäso nezatiahne. Následne ho podlejeme vodou.

Cuketu nakrájame na kolieska a pridáme do hrnca.

Všetko osolíme a pridáme aj kari korenie.

Zmes je pikantnejšia, a preto na zmiernenie štipľavosti a takisto na osvieženie chuti pridáme do hrnca ananás z konzervy. Dodá skvelú chuť. Primiešame tiež mladé hráškové struky.

Na záver prilejeme už iba smotanu na varenie, premiešame a povaríme ešte pár minút.

Podávame s ryžou. Dobrú chuť!

Zdieľať na