V minulosti sme si na múčnych dobrotách puchutnávali jedna radosť, dnes sa ich však aspoň sčasti mnoho z nás snaží ombedziť. Obavy, že bez múky sa predsa len sotva sá upiecť dobrá torta, nie sú namieste . Vyskúšajte túto mrkvovo-orechovú a uvidíte, že si získa vaše srdce aj jazýček. Že nepatríte medzi veľkých fanúšikov mrkvy? Nevadí, jej prítomnosť v tomto zákusku si vlastne ani neuvedomíte.
Potrebujeme:
- 60 g vlašských orechov
- 60 gramov pekanových orechov (prípadne iného druhu podľa chuti, môžu byť aj všetky vlašské)
- 120 g mrkvy
- 50 g hnedého cukru
- 4 vajcia
- malinový džem (alebo iný podľa chuti)
- 1 smotanu na šľahanie
Postup:
Pripravíme si jednotlivé ingrediencie. Mrkvu postrúhame. Žĺtka oddelíme od bielkov. | |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Trasená torta: Výborný a jednoduchý dezert nielen na sviatky |
|
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a dáme spolu s mrkvou do väčšej misky. | |
Orechy pomlieme a pridáme do misky. | |
Mohlo by vás zaujať: Pochúťky starých mám z nitrianskeho regiónu: Jablková torta či burgyňáše chutia aj dnes |
|
Z bielkov si vyšľaháme sneh. | |
Pomaly pridávame k ostatným surovinám. | |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Vynikajúca nepečená torta: Poteší všetkých milovníkov čokolády |
|
Potom zmes vlejeme do torty na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 stupňov približne na pol hodinu. | |
Hotový korpus potrieme malinovým džemom, prípadne iným podľa chuti. | |
Mohlo by vás zaujať: Vynikajúce a zdravé torty: Zamaškrťte si aj bez kíl navyše |
|
Na záver ozdobíme vyšľahanou šľahačkou. |
Poznáte recepty na prípravu ďalších chutných tortičiek bez použitia múky? Napíšte ich ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.