Často sa stáva, že máme chuť na niečo nové a neobvyklé, no nedostatok času nám neposkytuje dostatočný priestor na prípravu zdĺhavých a náročných jedál pri ktorých strávime veľa času v kuchyni. Ak máte radi huby, určite si pri tomto recepte prídete na svoje. Je síce veľmi skromný, ale zároveň Vás dokonale zasýti, keďže gnochci sú zo zemiakového cesta.
Potrebujeme: (na 4-5 porcií):
- 1 kg gnocchi
- cibuľu
- slaninku
- olej
- 500 g šampiňónov
- 2 vetvičky tymiánu
- 250 ml smotany na varenie
- 100 g nastrúhaného tvrdého syru
- soľ, korenie
- pažítku
Postup:
![]() |
Na kvapke oleja opražíme nadrobno nakrájanú slaninku a na nej speníme cibuľku. |
![]() |
Pridáme nakrájané šampiňóny, tymián, korenie a štipku soli. |
![]() |
Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale a precedíme. |
![]() |
Šampiňóny zalejeme smotanou, pridáme nastrúhaný syr a necháme omáčku zhustnúť. |
![]() |
Do omáčky primiešame gnocchi a podávame s nastrihanou pažítkou. |
Máte radi gnocchi a šampiňóny? Aké jedlá si z nich pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.
Zdieľať na