FOTORECPT Kuracie karbonátky s cícerovým šalátom: Sýty obed s chutnou zeleninou

Kuracie karbonátky s cícerovým šalátom

plnielanu.sk

Pokrmy z mletého mäsa všetci dobre poznáme, no najčastejšie ich pripravujeme z hovädzieho či bravčového. Dnes vyskúšame mletú kuracinu s teplým šalátom. K tomuto jedlu nepotrebujete prílohu, keďže cícer je veľmi sýty a plnohodnotne nahradí hocijakú inú prílohu. Navyše, cícer obsahuje veľa vlákniny a iných prospešných látok, ktoré sa varením nestrácajú.

Keďže cícer patrí do rodiny strukovín, je bohatý najmä na bielkoviny. Ďalej obsahuje vápnik, vitamíny z rodiny B i železo. Z minerálnych látok, ktoré obsahuje, stojí za zmienku draslík, vďaka ktorému cícer znižuje krvný tlak a pozitívne pôsobí na činnosť srdca. Pôsobením nenasýtených mastných kyselín pomáha znižovať hladinu cholesterolu a blahodárne vplýva na pokožku. Keďže neobsahuje lepok, je vhodný aj pre ľudí trpiacich celiakiou.

Potrebujeme:

(4 osoby):

  • 600 g kuracieho mäsa
  • 2 vajíčka
  • ¾ pohára ovsených vločiek
  • ¾ pohára vlažného mlieka
  • cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej
  • 2 PL parmezánu
  • 250 g cíceru
  • 250 g šampiňónov
  • veľkú cuketu
  • sójovú omáčku
  • 1 dcl zeleninového vývaru
  • korenie, soľ

Postup:

Deň dopredu si namočíme cícer do vlažnej vody.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Karbonátky s červenou kapustou: Vyskúšajte túto silnú kombináciu


Ovsené vločky zalejeme mliekom a necháme odležať 30-40 minút.
   
Vodu z cíceru zlejeme, zalejeme čerstvou vodou, osolíme a dáme variť.

Mohlo by vás zaujímať: Dodajte telu živiny v podobe kapusty: Pripravte si karbonátky či zapekaný koláč


Cuketu a šampiňóny nakrájame na väčšie časti.
   
Mäso osolíme, okoreníme, pridáme majorán, mletú červenú papriku, trochu soli, nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.

Mohlo by vás zaujímať: Večera bohatá na bielkoviny: Zasýti vás fazuľový šalát či lososové karbonátky


Mäso poriadne premiešame, pridáme vajíčka, parmezán a vločky, ktoré nasiakli mliekom.
   
Formujeme karbonátky, ktoré opečieme na oleji.

Mohlo by vás zaujímať: Čerstvý hrášok je skutočná lahôdka: Ochutnajte hráškové prílohy či karbonátky


Na masle a pár kvapkách oleja opečieme cuketu a šampiňóny. Tie ochutíme ľubovoľným korením, sójovou omáčkou a pridáme aj trochu soli.
   
Cícer uvaríme do mäkka, precedíme, pridáme k zelenine.

Mohlo by vás zaujímať: Parádne recepty: Stačia vám iba 2 ingrediencie aby ste vykúzlili nebíčko v papuľke


Chvíľu povaríme a podávame s mäsom.

Máte radi karbonátky? Na aké spôsoby si ich doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close