Aj vy trávite veľa času v kuchyni? Ak áno, tak vám určite nebude robiť problém kvíz, v ktorom sme sa zamerali na pečivo. Viete, čím sa dá nahradiť prášok do pečiva a kvôli čomu sa do koláčov pridávajú vajíčka? Odložte na chvíľku zásteru a skúste sa otestovať vo svojich znalostiach z pečenia. Príjemnú zábavu!
Viete, čo je hlavnou zložkou pravého „cheesecake“?

syr
tvaroh
smotana
Správne!
Nesprávne!
Pri akej teplote dochádza k zabíjaniu kvasiniek?

pri teplote od 49°C - 55°C
pri teplote od 37°C - 47°C
pri teplote od 80°C - 100°C
Správne!
Nesprávne!
Viete, ktorá zložka dodáva pečivu mäkkosť a jemnosť a zároveň pomáha udržať vlhkosť?

cukor a maslo
sóda bikarbóna a soľ
mlieko alebo voda
Správne!
Nesprávne!
Čím môžete nahradiť chýbajúci prášok do pečiva?

kyselinou citrónovou
jedlou sódou
zemiakovým škrobom
Správne!
Nesprávne!
Na čo slúžia vajíčka pri pečení?

ako lepidlo a kypridlo
viažu na seba tuk
znižujú glykemický index
Správne!
Nesprávne!
Ktorá múka neobsahuje lepok?

pohánková múka
ražná múka
pšeničná múka
Správne!
Nesprávne!
Ako sa volá typické francúzske pečivo?

bageta

ciabatta

focaccia
Správne!
Nesprávne!
Pečivo na obrázku sa volá...

makrónky
marokánky
mafiny
Správne!
Nesprávne!
Aká múka sa používa na výrobu lístkového cesta?

žiadna
hladká pšeničná múka
polohrubá pšeničná múka
Správne!
Nesprávne!
Ako sa volá pečivo, ktoré je na fotografii?

tortilla
pizza
pita
Správne!
Nesprávne!
Share the quiz to show your results !
Subscribe to see your results
KVÍZ Tento kvíz zameraný na pečenie zvládne len naozajstný milovník pečiva
Mal som %%score%% z %%total%% správne
%%description%%
%%description%%
Loading...
Zdieľať na