Raňajky rýchlo, chutne a lacno: Pripravte si originálne a zdravé nátierky

Nátierka

freedigitalphotos.com

Nátierky, kto by ich nemiloval. Chutné, rýchle a najmä nezaťažia vašu peňaženku. Ak presne viete, čo ste do tej svojej dali, nemusíte sa báť ani o zdravie. Žiadne konzervanty a nepopulárne éčka. Pripravte svojim blízkym chutné raňajky za pár drobných.

Špenátová nátierka

Potrebujeme:

  • 1 balenie mrazeného špenátu
  • 1 zväzok mladej cibuľky
  • 1 zväzok kôpru
  • soľ
  • 1 biely jogurt alebo kyslú smotanu

Postup: Špenát necháme pri izbovej teplote rozmraziť. Dáme ho do sitka, aby zároveň odkvapkal. Medzitým si nakrájame cibuľku nadrobno a dobre premiešame spolu s nasekaným kôprom a soľou podľa chuti. Pridáme špenát a jogurt, znova poriadne zamiešame. Nátierka najlepšie chutí s hriankami, paradajkami a vajíčkom.


Tiež by vás mohlo zaujať: Tri kulinárske dobroty z paradajok: Osviežia váš stôl a nezaťažia žalúdok


Drožďová nátierka

Potrebujeme:

  • 3 kocky droždia
  • 4 vajíčka
  • maslo
  • 1 malú cibuľu
  • pažítku
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup: Maslo rozpustíme na panvici a najemno nakrájanú cibuľku na ňom osmažíme dozlata. Potom na ňu rozdrobíme droždie a necháme ho úplne rozpustiť. Miešame 5 minút, aby sa opätovne zrazilo a odstavíme. Pridáme vajcia, dôkladne spojíme a vrátime na oheň. Spracovávame, kým sa nátierka úplne nespojí. Dochutíme pažítkou, korením a soľou podľa chuti. Zmes rozmixujeme a keď vychladne zmiešame s maslom.


Tiež by vás mohlo zaujať: Tip na raňajky či studenú večeru: Nátierky sú jednoduché a chutia každému


Pažítková nátierka

Potrebujeme:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 kyslú smotanu
  • pažítku (podľa chuti)
  • soľ
  • koreniny

Postup: Smotanu a tvaroh spolu vymiešame, ochutíme soľou a korením podľa uváženia. Pažítku posekáme na drobno a pridáme do zmesi. Podávame ihneď.

Avokádová nátierka

Potrebujeme:

  • 1 zrelé avokádo
  • limetkovú šťavu
  • cesnak

Postup: Avokádo očistíme, vyberieme kôstku a rozmixujeme ho. Pridáme pretlačený cesnak a dochutíme limetkovou šťavou. Podávame s opečenými bagetkami.


Tiež by vás mohlo zaujať: Tip od šéfkuchára: Vynikajúca domáca paštéta patrí k zime – spravte si ju aj vy


Tvarohová nátierka s reďkovkou

Potrebujeme:

  • 100 g tvarohu
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 100 g reďkoviek
  • 100 g mladej cibuľky s vňaťou
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 ČL citrónovej šťavy

Postup: Do tvarohu vymiešaného so smotanou pridáme nadrobno nakrájané reďkovky. Ochutíme soľou, korením i šťavou a necháme odstáť.


Ktoré ďalšie chutné a zdravé nátierky si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom .

Zdroj: freedigitalphotos.com, freedigitalphotos.com, Ľudmila
Odporúčame