Nátierky, kto by ich nemiloval. Chutné, rýchle a najmä nezaťažia vašu peňaženku. Ak presne viete, čo ste do tej svojej dali, nemusíte sa báť ani o zdravie. Žiadne konzervanty a nepopulárne éčka. Pripravte svojim blízkym chutné raňajky za pár drobných.
Špenátová nátierka
Potrebujeme:
- 1 balenie mrazeného špenátu
- 1 zväzok mladej cibuľky
- 1 zväzok kôpru
- soľ
- 1 biely jogurt alebo kyslú smotanu
Postup: Špenát necháme pri izbovej teplote rozmraziť. Dáme ho do sitka, aby zároveň odkvapkal. Medzitým si nakrájame cibuľku nadrobno a dobre premiešame spolu s nasekaným kôprom a soľou podľa chuti. Pridáme špenát a jogurt, znova poriadne zamiešame. Nátierka najlepšie chutí s hriankami, paradajkami a vajíčkom.
Tiež by vás mohlo zaujať: Tri kulinárske dobroty z paradajok: Osviežia váš stôl a nezaťažia žalúdok
Drožďová nátierka
Potrebujeme:
- 3 kocky droždia
- 4 vajíčka
- maslo
- 1 malú cibuľu
- pažítku
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup: Maslo rozpustíme na panvici a najemno nakrájanú cibuľku na ňom osmažíme dozlata. Potom na ňu rozdrobíme droždie a necháme ho úplne rozpustiť. Miešame 5 minút, aby sa opätovne zrazilo a odstavíme. Pridáme vajcia, dôkladne spojíme a vrátime na oheň. Spracovávame, kým sa nátierka úplne nespojí. Dochutíme pažítkou, korením a soľou podľa chuti. Zmes rozmixujeme a keď vychladne zmiešame s maslom.
Tiež by vás mohlo zaujať: Tip na raňajky či studenú večeru: Nátierky sú jednoduché a chutia každému
Pažítková nátierka
Potrebujeme:
- 250 g jemného tvarohu
- 1 kyslú smotanu
- pažítku (podľa chuti)
- soľ
- koreniny
Postup: Smotanu a tvaroh spolu vymiešame, ochutíme soľou a korením podľa uváženia. Pažítku posekáme na drobno a pridáme do zmesi. Podávame ihneď.
Avokádová nátierka
Potrebujeme:
- 1 zrelé avokádo
- limetkovú šťavu
- cesnak
Postup: Avokádo očistíme, vyberieme kôstku a rozmixujeme ho. Pridáme pretlačený cesnak a dochutíme limetkovou šťavou. Podávame s opečenými bagetkami.
Tiež by vás mohlo zaujať: Tip od šéfkuchára: Vynikajúca domáca paštéta patrí k zime – spravte si ju aj vy
Tvarohová nátierka s reďkovkou
Potrebujeme:
- 100 g tvarohu
- 2 lyžice kyslej smotany
- 100 g reďkoviek
- 100 g mladej cibuľky s vňaťou
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 ČL citrónovej šťavy
Postup: Do tvarohu vymiešaného so smotanou pridáme nadrobno nakrájané reďkovky. Ochutíme soľou, korením i šťavou a necháme odstáť.
Ktoré ďalšie chutné a zdravé nátierky si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom .
Zdieľať na