Recept na dnes: Ľahký cestovinový šalát s tuniakom vám dokáže, že studený obed je trefa do čierneho

šalát s tuniakom

Chutný cestovinový šalát s tuniakom (Zdroj: GettyImages)

Vonku je tak krásne a vy stojíte pri sporáku? Leto je o zážitkoch a určite ho nechcete stráviť v kuchyni. Jesť sa ale musí. Pripravte chutný, rýchly obed a vykročte v ústrety slnečnému dňu. Ľahký cestovinový šalát s tuniakom a čerstvou zeleninou máte hotový hneď a pokojne ho môžete zobrať so sebou. Nezabudnite si pribaliť príbor.

Budeme potrebovať:

  • 250 g obľúbených cestovín
  • 10 cherry paradajok
  • 1/2 šalátovej uhorky
  • 1 cibuľu
  • 1 mrkvu
  • 1 hrsť baby špenátu
  • 1 hrsť zelených/čiernych olív
  • 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave
  • 3 lyžice gréckeho jogurtu
  • 1 lyžicu horčice
  • 1 citrón
  • olivový olej
  • čierne mleté korenie
  • soľ

Mohlo by vás zaujať: Rýchle cestovinové šaláty: Originálna chuť vás poteší nielen v lete


Postup:

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu, scedíme a necháme na sitku vychladnúť.
  2. Medzitým do veľkej misy nakrájame zeleninu. Paradajky na štvrtiny, uhorku na rezance, cibuľu na mesiačiky a z mrkvy urobíme tenučké pásiky pomocou škrabky. Pridáme špenát a nasekané olivy.
  3. Tuniaka zlejeme z nálevu a spolu s cestovinami dáme do misy so zeleninou.
  4. V čistej miske urobíme dresing. Vymiešame jogurt, horčicu, šťavu z jedného citróna a olivový olej. Podľa uváženia dochutíme soľou a korením.
  5. Šalát spojíme s dresingom a dobre premiešame. Výslednú zmes rozdelíme na taniere alebo zabalíme do obedára.

Dobrú chuť!


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame