Vonku je tak krásne a vy stojíte pri sporáku? Leto je o zážitkoch a určite ho nechcete stráviť v kuchyni. Jesť sa ale musí. Pripravte chutný, rýchly obed a vykročte v ústrety slnečnému dňu. Ľahký cestovinový šalát s tuniakom a čerstvou zeleninou máte hotový hneď a pokojne ho môžete zobrať so sebou. Nezabudnite si pribaliť príbor.
Budeme potrebovať:
- 250 g obľúbených cestovín
- 10 cherry paradajok
- 1/2 šalátovej uhorky
- 1 cibuľu
- 1 mrkvu
- 1 hrsť baby špenátu
- 1 hrsť zelených/čiernych olív
- 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave
- 3 lyžice gréckeho jogurtu
- 1 lyžicu horčice
- 1 citrón
- olivový olej
- čierne mleté korenie
- soľ
Mohlo by vás zaujať: Rýchle cestovinové šaláty: Originálna chuť vás poteší nielen v lete
Postup:
- Cestoviny uvaríme podľa návodu, scedíme a necháme na sitku vychladnúť.
- Medzitým do veľkej misy nakrájame zeleninu. Paradajky na štvrtiny, uhorku na rezance, cibuľu na mesiačiky a z mrkvy urobíme tenučké pásiky pomocou škrabky. Pridáme špenát a nasekané olivy.
- Tuniaka zlejeme z nálevu a spolu s cestovinami dáme do misy so zeleninou.
- V čistej miske urobíme dresing. Vymiešame jogurt, horčicu, šťavu z jedného citróna a olivový olej. Podľa uváženia dochutíme soľou a korením.
- Šalát spojíme s dresingom a dobre premiešame. Výslednú zmes rozdelíme na taniere alebo zabalíme do obedára.
Dobrú chuť!
Zdieľať na