Pokiaľ hľadáte inšpiráciu na jednoduchý snack, určite musíte vyskúšať nasledujúci recept. Chrumkavé, lahodné a skvele dochutené. Také sú jednoduché cibuľové krúžky so skvelou omáčkou, ktoré si zamilujete ako pohostenie pre návštevu či niečo malé na zahryznutie k vychladenému „pol litráku“ piva.
Potrebujete
- 1 hlavičku cesnaku
- 1 stonka tymianu
- 1 ČL olivového oleja
- 1 veľká cibuľa nakrájaná na kolieska
- 1 hrnček hladkej múky
- soľ a korenie podľa chuti
- 1/2 ČL jedlej sódy
- 1/2 ČL mletej štipľavej papriky
- 2 žĺtky
- perlivú vodu
- 1 ČL dijonskej horčice
- olej
- nasekaná pažítka
- strúhanka (panko alebo kukuričná)
Postup
- Zrežte vrch hlavičky cesnaku a položte ju na väčší kus alobalu a na plech. Zľahka posoľte, pridajte tymian a olivový olej. Alobal uzatvorte tak, aby z neho nemohla unikať para. Dajte ho piecť na 180 stupňov Celzia na približne 45 minút.
- Medzitým si pripravte cibuľu – očistite ju a nakrájajte na rovnomerné hrubšie plátky. Tie následne rozoberte na jednotlivé kolieska a nechajte ich odstáť v ľadovej vode.
- Ďalej si pripravte cestíčko – dajte do misy hladkú múku, soľ, korenie, jedlú sódu, papriku a postupne primiešajte vychladenú perlivú vodu podľa potreby. Malo by vám vzniknúť cestíčko, ktoré má konzistenciu ako cesto na palacinky.
- Pripravte si majonézovú omáčku – žĺtky, horčicu, soľ, korenie a slnečnicový olej vyšľahajte do konzistencie majonézy s požadovanou hustotou.
- Zmes dochuťte upečeným a vychladnutým cesnakom, pridajte pažítku a dobre premiešanú zmes nechajte dobre zachladiť.
- Sceďte cibuľu, osušte ju na papierovom obrúsku a obaľte v hladkej múke. Následne ich obaľujte v pripravenom cestíčku a potom vo vybranej strúhanke.
- Krúžky vyprážajte na rozpálenom oleji dozlatista. Hotové nechajte odkvapkať na papierovom obrúsku, prípadne dosoľte.
- Podávajte ešte teplé a s vychladenou omáčkou.
Zdieľať na
Zdieľaní