Skvelé pohostenie alebo príloha: Dokonalé cibuľové KRÚŽKY, ktoré musíte ochutnať

Chrumkavé cibuľové krúžky sú skvelou pochúťkou k posedeniu s priateľmi (Zdroj: Freepik/ flanovais)

Pokiaľ hľadáte inšpiráciu na jednoduchý snack, určite musíte vyskúšať nasledujúci recept. Chrumkavé, lahodné a skvele dochutené. Také sú jednoduché cibuľové krúžky so skvelou omáčkou, ktoré si zamilujete ako pohostenie pre návštevu či niečo malé na zahryznutie k vychladenému „pol litráku“ piva.

Potrebujete

  • 1 hlavičku cesnaku
  • 1 stonka tymianu
  • 1 ČL olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa nakrájaná na kolieska
  • 1 hrnček hladkej múky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1/2 ČL jedlej sódy
  • 1/2 ČL mletej štipľavej papriky
  • 2 žĺtky
  • perlivú vodu
  • 1 ČL dijonskej horčice
  • olej
  • nasekaná pažítka
  • strúhanka (panko alebo kukuričná)

Postup

  1. Zrežte vrch hlavičky cesnaku a položte ju na väčší kus alobalu a na plech. Zľahka posoľte, pridajte tymian a olivový olej. Alobal uzatvorte tak, aby z neho nemohla unikať para. Dajte ho piecť na 180 stupňov Celzia na približne 45 minút.
  2. Medzitým si pripravte cibuľu – očistite ju a nakrájajte na rovnomerné hrubšie plátky. Tie následne rozoberte na jednotlivé kolieska a nechajte ich odstáť v ľadovej vode.
  3. Ďalej si pripravte cestíčko – dajte do misy hladkú múku, soľ, korenie, jedlú sódu, papriku a postupne primiešajte vychladenú perlivú vodu podľa potreby. Malo by vám vzniknúť cestíčko, ktoré má konzistenciu ako cesto na palacinky.
  4. Pripravte si majonézovú omáčku – žĺtky, horčicu, soľ, korenie a slnečnicový olej vyšľahajte do konzistencie majonézy s požadovanou hustotou.
  5. Zmes dochuťte upečeným a vychladnutým cesnakom, pridajte pažítku a dobre premiešanú zmes nechajte dobre zachladiť.
  6. Sceďte cibuľu, osušte ju na papierovom obrúsku a obaľte v hladkej múke. Následne ich obaľujte v pripravenom cestíčku a potom vo vybranej strúhanke.
  7. Krúžky vyprážajte na rozpálenom oleji dozlatista. Hotové nechajte odkvapkať na papierovom obrúsku, prípadne dosoľte.
  8. Podávajte ešte teplé a s vychladenou omáčkou.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame