Aby náš jedálniček nestrácal na farebnosti a vitamínoch, musíme občas v kuchyni premýšľať aj o menej tradičných kombináciách. Čo tak vyskúšať krémovú polievku z koreňovej zeleniny v spojení so zázvorom? Jemné sladkastý podtón mrkvy sa krásne vyváži pikantnou chuťou. Odvážnym pomôže prehriať telo aj kúsok chilli papričky.
Potrebujeme:
• 3 mrkvy
• 2 petržleny
• 1 menší kaleráb
• kúsok zeleru
• 4 zemiaky
• 1 červenú cibuľu
• 1 strúčik cesnaku
• soľ, čierne korenie, rascu
• 1-2 čajové lyžičky nastrúhaného zázvoru
• rastlinný olej
Postup:
Koreňovú zeleninu a zemiaky očistíme a nakrájame na malé kúsky. Na troche oleja opečieme cibuľku a plátky cesnaku do zlatista. Pridáme všetku zeleninu, necháme chvíľu restovať a podlejeme horúcou vodou. Osolíme, okoreníme a pridáme rascu. Pred dovarením aj nastrúhaný zázvor. Po odstavení z ohňa, polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Na záver porciu na tanieri ozdobíme kyslou smotanou.
Aké polievky si zo zázvoru pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.
Zdieľať na
Zdieľaní