Recept na dnes: Jednoduchá paradajková polievka – hotová je do pol hodiny aj s neobvyklou surovinou

jednoduchá paradajková polievka s krémovou konzistenciou

Bohatá chuť paradajok je vyvážená pridaním smotany (Zdroj: Freepik/jcomp)

Jednoduchá paradajková polievka vás prekvapí rýchlou prípravou. Nebudete na ňu potrebovať pretlak, ale ani čerstvé plody, napriek tomu bude mať výraznú chuť a dokonalú krémovú konzistenciu. Pred časom sa do popredia dostala polievka z pečených paradajok, tento recept však nevyžaduje ani zdĺhavé pečenie. Skontrolujte, či máte všetky potrebné suroviny a spustite stopky. Polievka by mala byť hotová do pol hodiny.

Potrebujeme

  • 2 PL olivového oleja
  • 4 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa nakrájaná na pásiky
  • 800 g konzervovaných paradajok
  • 1 šálka zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 1 PL cukru
  • ¼ šálky smotany na šľahanie
  • 8 veľkých, čerstvých listov bazalky nasekaných nahrubo
  • ¼ ČL sušeného oregana
  • ½ ČL vločiek sušenej červenej papriky
  • soľ a korenie
  • ⅓ šálky nastrúhaného parmezánu

Postup

  1. V hrnci s hrubým dnom zohrejeme olivový olej, pridáme cesnak a restujeme ho 30 sekúnd, kým nezmäkne. Potom pridáme cibuľu a premiešame. Restujeme, pokým nie je sklovitá, asi 8 minút.
  2. Potom pridáme paradajky aj so šťavou, vývar a cukor. Privedieme k varu a varíme bez pokrievky na miernom ohni asi 12 minút, kým trochu nezhustne.
  3. Prilejeme smotanu na šľahanie, bazalkové lístky, sušené oregano, papriku a osolíme a okoreníme.
  4. Rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú a krémovú hmotu.
  5. Jednoduchá paradajková polievka je hotová. Môžeme vmiešať nastrúhaný parmezán a podávať s maslovými krutónmi.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, Thenovicechefblog.com
Odporúčame