Karfiolové RIZOTO zasýti aj bez sacharidov: Pridajte porciu bielkovín a máte zdravý obed za pár minút

Pripravte si zdravé a ľahké jedlo z karfiolu (Zdroj: Freepik/ rawpixel.com)

Rizoto je absolútna klasika, ktorú pripravujú doma asi všetci. Každý má svoj recept, ktorému je verný. Nezáleží na tom, či si pripravujete pravé talianske, alebo si skôr pochutíte na odsudzovanej slovenskej verzii. Základom každého je ryža, ktorú však môžete nahradiť napríklad karfiolom. Dáte šancu tejto odľahčenej verzii, ktorá sa hodí aj do redukčného jedálnička?

Potrebujeme

  • 1 menšiu šalotku
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 najemno nasekaný karfiol, prípadne balenie mrazenej „karfiolovej ryže“
  • 500 ml vody alebo zeleninového vývaru
  • 300 g kuracieho mäsa z pŕs
  • 15 g parmezánu
  • soľ a korenie
  • 100 g mrazenej zeleniny podľa chuti (kukurica, hrášok, mrkva, prípadne mix)
  • 100 g masla
  • 1 citrón

Postup

  1. Očistenú a najemno nakrájanú šalotku si opečte dozlatista na olivovom oleji.
  2. Pridajte karfiol a krátko orestujte.
  3. Zmes zalejte vývarom alebo vodou a povarte niekoľko minút, kým karfiol nezmäkne a nenasaje väčšinu tekutiny.
  4. Jedlo osoľte, pridajte korenie, parmezán a mrazenú zeleninu. Varte ešte asi 5 minút, kým zelenina mierne zmäkne.
  5. Zatiaľ si pripravte na panvici kuracie mäsko – môžete ho nakrájať na plátky alebo kocky, prípadne ho pripraviť celé ako steak.
  6. Hotové rizoto odstavte a pridajte do neho maslo. Nechajte ho chvíľu odležať a pridajte citrónovú kôru.
  7. Rizoto servírujte s kuracím mäsom a pridajte čerstvé bylinky alebo klíčky na ozdobu.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame